Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Darias anuncia un acord per a crear l'especialitat d'Urgències i Emergències: 'El consens s'ha aconseguit

  


   Li seguirà l'especialitat de Genètica

   La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest divendres un acord per a crear finalment l'especialitat de Medicina d'Urgències i Emergències, una reclamació històrica dels sanitaris que treballen en aquest nivell assistencial.

   En roda de premsa després del seu últim Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), que s'ha celebrat a Palma de Mallorca, la ministra ha apuntat que el grup de treball constituït per les societats científiques per a arribar a un acord sobre els detalls d'aquesta especialitat ha conclòs la seua avaluació en bons termes.

   En qualsevol cas, la seua aprovació no serà immediata: "Com hi havia algunes de les especialitats demandades, en aquest cas Urgències, que tenia certa controvèrsia entre diferents comunitats i diferents societats científiques, acordem entre tots constituir un grup de treball. El consens s'ha aconseguit i, per tant, l'especialitat de Medicina d'Urgències serà la primera especialitat que inicie el seu procés perquè, en el futur, quan s'acorde el mateix, es convertisca en especialitat".

   Després d'Urgències li seguirà la de Genètica, tal com ja va avançar Darias al febrer en el Senat, quan va comentar que les dos, a més de la de Malalties Infeccioses, serien "una realitat". "Era de màxima actualitat, de gran demanda", ha insistit aquest divendres la ministra.

   El Govern va aprovar al juliol de l'any passat el Reial decret per a aprovar noves especialitats "de manera arreglada i amb seguretat jurídica". Des d'anys abans, la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències (SEMES) porta reclamant la creació de l'especialitat, tenint en compte que Espanya era ja un dels pocs països europeus que no compta amb ella.

   Per als professionals d'urgències, aquesta és una "reivindicació justa, eficient i legítima". "No només donarà el merescut reconeixement al valor de l'exercici d'un col·lectiu de metges amb vocació que exercixen la seua tasca amb un compromís i responsabilitat infrangibles (fins i tot en situacions d'altíssim risc, tal com s'ha posat de manifest en els últims anys), sinó que a més, és l'única que farà possible la defensa del ben comú que, en aquest cas, no és un altre que el dret a la salut dels ciutadans del nostre país", van defendre en un comunicat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon