Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís ha presentat les seves candidatures amb el repte de 'reeditar' un Botànic III al maig

Baldoví reivindica que les eleccions "no van d'Ayuso, Feijóo, Sánchez o Abascal", sinó "del que passa a casa"

Compromís ha presentat aquest dissabte als seus candidats a alcaldes a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, on ha defensat que aquesta campanya "reeditarà un Botànic III" i ha afirmat que el partit "no es va, es queda com les taques de magrana". "Queda molta faena per fer", han assenyalat des de la formació, al mateix temps que han subratllat que "les emergències que té el poble valencià sol podran combatre's amb el nou impuls que donarà la força política".

Sota el lema 'la força de la proximitat', el partit ha celebrat un acte en el Parc Central de València per a presentar les seues candidatures "de proximitat", on han intervingut el diputat en el Congrés i candidat de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví; el cap de llista per Alacant i vicepresidenta del Consell, Aitana Mas; el cap de llista per Castelló, Vicent Marzà; el cap de llista per València, Mª Josep Amigó; la candidata per la mateixa circumscripció Paula Espinosa, i l'alcalde de València i candidat de la formació a l'Alcaldia, Joan Ribó.

Baldoví ha defensat que les eleccions autonòmiques "no van del que passa a 300 quilòmetres, a Madrid", sinó de "el que passa ací, a casa". "No van d'Ayuso ni de Feijóo ni de Sánchez ni d'Abascal, van del futur dels nostres xiquets i dels nostres majors", ha subratllat.

A més, ha afirmat que Compromís "no es va, es queda com les taques de magrana" i s'ha qüestionat "tot el que hauria passat en la vida de la gent si no s'haguera tingut un instrument polític com la formació". Al seu judici, el partit "és un instrument polític de quilòmetre zero potentíssim i imprescindible per a canviar la vida de les persones".

Per al diputat de Compromís en el Congrés, "queda molta faena per fer" per exemple en "el camp, als ajuntaments, en les conselleries, en la sanitat, en atenció primària", entre altres.

"Les emergències que té el poble valencià sol podran combatre's amb el nou impuls que donarà una força política com Compromís, que és un instrument fet a la nostra casa", ha remarcat, i ha afirmat que farà els quilòmetres que "façen falta" per a fer costat als candidats que "donen la cara per aquest projecte" i així explicar que Compromís "és la força d'ací, de la proximitat".

"APOSTAR PER SERVEIS PÚBLICS"

Igualment, Aitana Mas ha afirmat que alguns canvis com "apostar pels serveis públics, per fer més xarxa, més barri i sentir-nos més protegits quan la vida no vaja bé" ja s'impulsen en algunes ciutats, a pesar que la igualtat encara "no és real ni efectiva".

"Mentre que alguns defensen que la seua primera acció en el govern seria derogar les lleis que lluiten contra la violència masclista, LGTBI+ o trans, Compromís proposa que la primera llei del nou Botànic siga la llei valenciana d'igualtat, que pose la vida en el centre", ha subratllat.

El cap de llista de Compromís per Alacant ha assenyalat que s'anunciarà l'augment de les ràtios del personal que atén persones en dependència que necessiten atenció en centres i residències perquè "no són llocs on la gent gran vol anar a morir, són llocs on pot viure".

Al seu judici, el sistema està "malalt" perquè "hi ha massa joves deprimits sense esperança ni certesa per a construir el seu futur". "Un sistema que roba presents i nega futurs", ha lamentat, al mateix temps que ha agregat que el canvi "és a les nostres mans" i la solució a la salut mental "no és precisament medicar-nos, sinó organitzar-nos i continuar transformant les nostres ciutats amb espais verds o recuperant places públiques".

"CONSTRUIR EL FUTUR DE LA JOVENTUT"

Per part seua, Marzà ha denunciat que els xiquets de Vilanova de Castelló "no tenien escola" perquè "van dir que no hi havia diners", però "van construir un aeroport". "Hui dia tenen un col·legi i, en aqueix aeroport, hi ha Formació Professional", ha celebrat.

El cap de llista per Castelló ha subratllat que "cal continuar construint el futur de la joventut" i ha manifestat que "queda molta faena per a fer, fins i tot més que el que s'ha fet".

En aquest sentit, al seu judici, alguns dels assumptes que han de resoldre's estan relacionats amb "la sobirania energètica, la indústria ceràmica i la millora dels preus del lloguer".

"PLURALITAT"

Per part seua, Ribó ha ressaltat la "pluralitat" de la formació política i ha destacat que és el primer partit que es presenta a les eleccions que "ja té les seues llistes acabades". "Respectem el que pensa cadascun i som els més eficaços a l'hora d'arreglar les coses", ha apuntat el primer edil de la ciutat, qui ha assenyalat que València "era la capital de la corrupció i ara, si s'escolta, és lluny d'ací".

En aquesta línia, ha indicat que fa huit anys en Les Corts "va haver-hi una moció, fins i tot aprovada pel PP, on es demanava a l'alcaldessa, Rita Barberá, que deixara el seu càrrec de senadora per ser incompatible a causa dels seus presumptes casos de corrupció".

Per a l'alcalde, un de les qüestions que ha de resoldre's en aquesta pròxima legislatura és "el problema de l'habitatge" amb lloguers a preus "assequibles". Una altra de les qüestions que ha destacat és el canvi climàtic, perquè "hi ha molts projectes que fer", ha subratllat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon