Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís i Esquerra Unida aniran junts en Vilamarxant el 28 de maig amb la mà estesa a Podem

    
Les dos forces polítiques han sumat forces: "amb l’objectiu d’oferir a la població una opció d’esquerres, progressista, valencianista, ecologista, feminista i sensible al benestar dels animals que il·lusione i mobilitze l’electorat de Vilamarxant".  el cap de llista serà Voro Golfe i Cervera, vinculat a Compromis.  Encara que mantenen la porta oberta a la posible incorporació de Podem

Compromís per Vilamarxant i Esquerra Unida han acordat presentar-se junts a les eleccions municipals del 28 de maig a Vilamarxant. Les dos forces polítiques han sumat forces: “Moltes persones ens han demanat que férem possible aquesta aliança, perquè les dos forces polítiques tenim, entre sí, més coincidències programàtiques que diferències” i  " amb l’objectiu d’oferir a la població una opció d’esquerres, progressista, valencianista, ecologista, feminista i sensible al benestar dels animals que il·lusione i mobilitze l’electorat de Vilamarxant",  tal com manifesta el cap de llista i candidat a l’alcaldia. 

En 2019, els dos partits van concórrer per separat a les eleccions locals de Vilamarxant i van aconseguir 850 vots en total. Compromís va obtindre dos regidors; Esquerra Unida no va aconseguir representació en l’Ajuntament.

Presentació el 31 de març

Compromís per Vilamarxant i Esquerra Unida presentaran públicament l’acord electoral el divendres, 31 de març de 2023, a les 19.30 hores, a la Casa de la Cultura de Vilamarxant, en un acte públic en el qual intervindran algunes de les persones que formaran part de la llista.

La mà estesa a Podem

Els dos grups coaligats deixen oberta una porta a Podem “no donem per tancada la coalició; mantenim contactes amb Podem perquè també se sume a l’acord. Seria molt positiu per a Vilamarxant que, finalment, aconseguirem presentar una única candidatura municipal integrada per les tres formacions”, i ho assegura Voro Golfe, que va ser regidor d’educació, cultura, serveis socials i igualtat en la legislatura 2015-2019.

Vicky Piñero, jove militant d’Esquerra Unida,  és també clara en les intencions de la coalició “concorrem junts a les eleccions per generar més il·lusió entre els votants d’esquerra. El nostre objectiu és fer polítiques que tinguen un impacte positiu en totes les franges d’edat de la població. Volem  governar amb planificació, transparència, empatia, proximitat i diàleg amb les persones i les associacions, fent un bon ús dels diners públics i optimitzant les infraestructures municipals i el capital humà de l’Ajuntament”

Segons Juan Ponce, diputat de Compromís a les Corts Valencianes i persona que també formarà part de la candidatura, “si alguna cosa ha caracteritzat l’equip de govern de PP i Cs és la falta de sintonia entre els dos partits i la descarnada competència entre els líders de les respectives formacions de dreta per eixir en les xarxes socials més que el seu soci i alhora contrincant. Tant l’alcalde del PP com el de CS han exercit un culte desmesurat i sovint patètic a la persona, convertint qualsevol notícia generada pel gabinet de comunicació – pagat, no se’ns oblide, amb els diners de tota la població - en un instrument de propoganda al servei dels seus interessos personals i no al servei del bé general de Vilamarxant”. 

Amb aquesta candidatura, segons Rosa Álvarez, que anirà com a independent en la llista, “estem convençudes que Vilamarxant tindrà, per fi, un govern totalment d’esquerres, dedicat a fer polítiques de proximitat i allunyat del populisme i de la política del pa i circ, tan pròpia de Cs i PP”.

Per tant, segons hem pogut conéixer en Crònica, el pacte fet pels dos grups locals, a més de la voluntat dels grups locals gaudeix de tot el suport de les direccions de les seues respectives organitzacions.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon