Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Com, què i a qui contracta la Generalitat: així és el nou visor de contractes públics amb dades des de 2013


   La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha presentat el nou visor de contractació de la Generalitat, que permet analitzar d'una manera "senzilla, clara i visual" com, què i a qui contracta l'Administració autonòmica, amb informació estadística des de l'any 2013 de quines empreses han contractat amb l'administració i quants contractes s'han adjudicat a un mateix proveïdor.

   La consellera Rosa Pérez Garijo, que ha presentat el nou Visor de Contractes de la Generalitat i altres ferramentes de transparència de GVA Oberta aquest dimecres al costat del director general de Transparència, Andrés Gomis, ha destacat que aquesta nova ferramenta és "una magnífica ferramenta de rendició de comptes de l'administració i ús dels recursos públics", segons arreplega l'Administració en un comunicat.

   El nou Visor de Contractes de la Generalitat ofereix de manera agregada les dades dels contractes públics des de l'any 2013. D'aquesta manera, es poden consultar el nombre de contractes, l'import d'adjudicació i de licitació, així com la distribució dels contractes per tipus de contracte i import, tipus d'entitat, import d'adjudicació per tipus d'entitat, classe de contracte i per província.

   Al seu torn, s'inclou un rànquing dels deu tipus de contractes més utilitzats i una classificació de les deu entitats que més adjudiquen. Una altra de les informacions noves és la inclusió del detall de contractes per entitat adjudicatària, oferint dades com el nombre de contractes, import adjudicat, evolució de contractes i import per any, nombre de contractes per cada entitat adjudicatària i contractes concrets.

   "Seguim donant passos perquè la gestió del Govern valencià ens situe en l'avantguarda del govern obert i transparent, proper a la ciutadania", ha posat en valor la consellera, al mateix temps que ha ressaltat que amb aquesta ferramenta la Comunitat Valenciana és "un referent en matèria de transparència en el conjunt de l'Estat i se situa com la primera autonomia en el rànquing de governs autonòmics".

   "Perquè un govern obert siga possible, és necessari que rendisca comptes a la ciutadania i, al mateix temps, que avance en innovació i incorpore noves ferramentes de transparència que facen que els governs siguen més oberts, inclusius, participatius i responsables davant la ciutadania", ha defès.

   Pérez Garijo ha posat l'accent en la importància de "rendir comptes" i ha recalcat el recent informe de rendició de comptes de la X legislatura (2019-2023) que assenyala que, dels 132 compromisos previstos en el Pacte del Botànic per a aquests quatre anys, "s'han realitzat 130 actuacions que han suposat un total de 391 iniciatives, amb un grau de compliment del 80 per cent".

   La consellera ha assegurat que aquesta rendició de comptes "és un exemple més que la cultura de la transparència i l'avaluació són garantia del bon govern".

   Per la seua banda, el director general de Transparència, Andrés Gomis, ha realitzat una explicació de l'ús del nou Visor de Contractes de la Generalitat i ha ressaltat que aquest tipus de visors i buscadors "facilita la consulta de la informació per part de la ciutadania, ja que de manera gràfica, senzilla i interactiva permet analitzar grans volums de dades".

   Andrés Gomis ha explicat també el nou Mapa Local de Governs Oberts 'Mapets', accessible també des de GVA Oberta, una nova ferramenta que permet consultar informació general de les entitats locals de la Comunitat Valenciana en matèria de transparència i participació.

   Així, posa a la disposició de la ciutadania instruments com el portal de transparència, el portal de dades obertes, el tràmit d'accés a la informació pública, els Pressupostos participatius, l'aprovació del Codi de Bon Govern i la participació del municipi en la Xarxa de Governança.

   En la seua intervenció, el director general de Transparència ha detallat algunes de les millores en diferents seccions de GVA Oberta per a "optimitzar la consulta d'informació". En aquest sentit, s'ha referit a la introducció de buscadors que permeten localitzar de forma més ràpida la informació sobre els viatges dels alts càrrecs del Govern valencià.

   També ha esmentat el nou buscador de béns immobles de la Generalitat, a més d'altres millores a l'hora de mostrar la informació "de forma fàcil i accessible" en el portal de Transparència de la Generalitat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon