Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CIEs NO denuncia el tancament durant un mes en Sapadors d'un jove extutelat que tenia suspesa l'expulsió

   La Campanya exigeix mesures disciplinàries contra els responsables del tancament i que no es repetisquen aquestes situacions

   CIEs NO ha denunciat el "tancament il·legal" durant un mes en Sapadors d'un jove marroquí, extutelat per la Comunitat de Madrid, que tenia suspesa l'ordre d'expulsió del país.

   Segons ha informat la Campanya pel Tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers i la Fi de les Deportacions en un comunicat, la posada en llibertat del jove només es va produir quan el cas va ser detectat pels servicis jurídics de la Campanya.

   En l'expedient de l'intern constava que la seua expulsió havia sigut suspesa cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Madrid.

   La Campanya ha recordat que l'ingrés en els CIE de les persones estrangeres previst en la Llei d'Estrangeria (L.O 4/2000, d'11 de gener) es configura com una mesura cautelar la finalitat de la qual és assegurar l'expulsió. No obstant açò, en aquest cas, "vulnerant" aquesta llei i la sentència dels magistrats i de la magistrada de Madrid, el jove va ser reclòs des del 21 de gener fins al 23 de febrer en el CIE de València "sense que cap autoritat verificara la seua situació legal o, si ho van fer, la van ignorar i el van mantindre privat de llibertat amb l'objectiu de deportar-li".

   Així, ni el jutjat ni el CIE de València van tindre en compte que el TSJ de Madrid va estimar el 8 de juliol de 2021 un recurs contra l'expulsió que acordava la seua suspensió.

   El TSJ de Madrid va prendre aquesta decisió en considerar que l'acte d'expulsió no havia valorat "degudament les circumstàncies del cas". En primer lloc, perquè la documentació aportada "llançava múltiples indicis de l'arrelament social" del jove, segons consta en la sentència.

   Els dos magistrats i la magistrada criticaven en diverses ocasions, al llarg de la seua resolució, a la Comunitat de Madrid i a l'Administració en general per la "inacció" i "descoordinació" per a regularitzar la seua situació administrativa des que es va detectar la seua minoria d'edat, mentre va estar tutelat i després d'aconseguir la majoria. Asseguraven: "Res pareix haver fet l'Administració per a emparar al recurrent degudament i de bona fe, ni àdhuc estant tutelat" i només la Federación Pinardi, on estava acollit, "li ha acompanyat i assessorat per a iniciar el procés de regularització".

   Des de la Campanya han exigit el tancament "urgent" d'aquestes "presons racistes, on es tanca a gent que no ha comès cap delicte no només vulnerant els drets més fonamentals de les persones, sinó també, com ho demostra aquest cas, incomplint lleis i sentències judicials". També han reclamat que s'adopten mesures disciplinàries contra els responsables d'aquest "tancament il·legal" i que s'adopten mecanismes de coordinació perquè no es repetisquen situacions semblants.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon