Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO i UGT donen el vistiplau definitiu a la reforma de pensions

El Consell Confederal de CCOO i el Comité Confederal d'UGT han donat aquest dimecres el vistiplau definitiu, per unanimitat, a la segona fase de la reforma de les pensions, per la qual cosa aquesta serà aprovada pel Govern amb el suport de tots dos sindicats, però sense CEOE i Cepyme.

Així ho han traslladat CCOO i UGT, els líders de la qual, Unai Sord i Pepe Álvarez, respectivament, compareixeran juntament amb el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, a partir de les 13.30 hores de hui per a explicar aquest acord bipartit que posa el fermall a les diferents reformes en el sistema de pensions escomeses en aquesta legislatura i contemplades en el Pla de Recuperació espanyol.

Aquesta segona pota de la reforma de les pensions no comptarà amb el suport de CEOE i *Cepyme, que sí que van subscriure la primera fase de la reforma, en la qual es garantia la revaloració de les pensions amb l'IPC.

Durant la seua intervenció en el Comité Confederal d'UGT, el secretari general del sindicat, Pepe Álvarez, ha demanat el vot a favor a la reforma, ja que es tracta d'un "acord històric", que recull les exigències d'UGT quant a la derogació de les reformes laboral i de pensions del PP.

"Ni el propi Govern pensava que podíem arribar tan lluny", ha dit Álvarez durant l'acte, i ha assegurat que l'acord "garanteix el sistema de pensions".

A més, ha destacat el treball "amb discreció" del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, que ha aconseguit "l'aval de la Comissió Europea i això no és un tema menor".

"Té una gran transcendència política per al futur del nostre país, és un acord que els indicis que tenim és que compta amb una majoria parlamentària suficient com perquè es puga aprovar en les Corts sense que ningú s'haja d'equivocar, sembla que hi ha aqueixa majoria parlamentària que li recolza", ha afegit, en referència al vot erroni del PP que va servir per a aprovar la reforma laboral.

A més, ha qüestionat les crítiques de la CEOE a l'acord, que no ha recolzat, i ha insistit que "no és cap pegat", com ha afirmat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon