Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO demana subrogar el personal d'escoles infantils municipals en la seua integració a la xarxa pública de Generalitat

   

   La Federació de Servicis a la Ciutadania de CCOO PV "qüestiona" els requisits exigits a les escoles infantils municipals per a la seua integració en la xarxa pública de la Generalitat Valenciana i reclama que es duga a terme la subrogació del personal afectat.

   El sindicat ha sol·licitat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que revise l'extinció de les escoles infantils municipals ja existents que aspiren a integrar-se en la xarxa pública de la Generalitat.

   Així, en la primera sessió de la Taula General de Negociació de les Administracions Locals, CCOO PV va posar de manifest "una sèrie de qüestions que haurien de revisar-se el més prompte possible, ja que afecten a un gran nombre de treballadores i treballadors que es troben en total inseguretat pel que fa als seus llocs de treball o pel que fa a les seues retribucions", explica l'organització sindical en un comunicat.

   Segons assenyalen, el curs passat quatre escoles infantils públiques municipals de la Comunitat Valenciana "van ser tancades després de sol·licitar la integració en la xarxa d'escoles infantils de la Generalitat".

    "Encara que el 8 de juliol de 2022 la GVA va anunciar que realitzaria un canvi de titularitat, la realitat és que la Direcció general de Centres Docents està instant els ajuntaments a emetre "un certificat firmat per l'alcalde o alcaldessa, que faça constar el compromís de deixar el centre sense funcionament i sense cap treballador o treballadora amb vincule laboral amb l'ajuntament a partir del curs 2023-2024", així com la posada a la disposició del solar i de l'edifici", afigen.

   Per tot açò, prossegueixen, els consistoris acorden en els seus plens l'extinció de l'autorització de l'escola infantil, buidant-les de personal, i la Generalitat les reobri com a escoles de nova creació indicant que aquestes escoles noves, que ja existien, creen noves places de titularitat pública. D'aquesta manera reben crèdits destinats al Programa d'impuls d'escolarització en el primer cicle d'Educació Infantil, dels Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

   CCOO considera que la integració o canvi de titularitat d'aquestes escoles "hauria d'implicar la subrogació del personal, tal com està ocorrent amb els conservatoris o les residències municipals de majors".

CURS 23-24

   Adverteixen que, de cara al pròxim curs, alguns ajuntaments estan sol·licitant la integració d'aquestes escoles 23-24 i estan rebent l'esmentada sol·licitud per part de Direcció general de Centres Docents per a certificar que deixen l'escola sense personal, creant la Generalitat escoles i places públiques d'educació infantil ja existents, utilitzant les mateixes instal·lacions i fins i tot posant-los el mateix nom, però buidant-les de personal.

   Segons el parer del sindicat, la Generalitat "hauria de dotar amb escoles públiques infantils a aquelles poblacions on no existeix aquesta opció i, en tot cas, si desitgen integrar les escoles que ja funcionen siga integrant també al personal i no exigir acomiadaments als ajuntaments per a optar a la integració en la xarxa".

   CCOO PV insta a "solucionar aquesta situació al més prompte possible, tant per la seguretat laboral de tot el personal afectat, com per una prestació del servici d'educació infantil, de 0 a 3 anys el més idònia possible", conclouen.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon