Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bravo assegura que són 'hores crítiques' en l'incendi de Vilanova de Viver, que arrasa ja 4000 hectàrees

   La consellera calcula que els desallotjats no podran tornar a les seues cases en 24 o 48 hores

 

   La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, Gabriela Bravo, ha assegurat al migdia d'ahir divendres que estem davant "hores crítiques" en l'incendi de Vilanova de Viver (Castelló), perquè les flames segueixen avançant pel flanc dret cap a Montanejos i Montant i han saltat a un barranc en el qual únicament poden actuar mitjans aeris.

   Així ho ha indicat després de l'últim vol de reconeixement realitzat sobre la zona, en atenció als mig en el Lloc de Comandament Avançat (PMA) situat a Barraques, on ha xifrat en prop de 4000 les hectàrees afectades.

   Bravo, no obstant açò, ha dit que les flames avancen però no "a tanta velocitat" com en els incendis de l'estiu, que anaven a un ritme "desorbitant". Aquest fet dona possibilitats als equips d'extinció, als quals es sumarà l'ajuda de la comunitat de Múrcia i de les províncies i ajuntaments d'Alacant i València. Així mateix, durant la nit hi haurà drons de vol de reconeixement i mitjans terrestres per a assegurar la zona més controlada que limita amb Aragó i en el punt d'inici del foc.

   "S'ha de treballar des de mitjans aeris, amb falta de visibilitat en algunes zones pel fum", ha indicat la consellera, que ha concretat que Múrcia envia un mitjà aeri i uns altres terrestres, i també col·laboraran des dels Consorcis i Ajuntaments de València i Alacant. En total, més de 500 persones estaran treballant per a intentar frenar el foc.

   La consellera ha posat l'atenció en el flanc dret de l'incendi, "que posa en risc la Serra d'Espadà" i ha afirmat que la situació segueix sent "crítica" però confien que, segons els ha traslladat el tècnic de Metorología, aquesta vesprada i nit hi haja més humitat, la qual cosa "pot ser que afavorisca al fet que la flama no avance a tanta velocitat i perquè es puga anar contenint el foc, sobretot quan arribe a l'autovia".

   Bravo ha confirmat que no s'espera cap evacuació més, la qual cosa no impedeix que, si s'àmplia el front de l'incendi i hi ha risc per a altres poblacions, "s'actue en conseqüència". "Són hores crítiques; cal veure com avança la vesprada. Si la meteorologia ens ajuda, l'estratègia és intentar frenar-ho amb mitjans aeris perquè està en un barranc de molta profunditat; que té molt combustible i és molt difícil l'accés amb mitjans terrestres", ha apuntat.

48 HORES

   D'altra banda, ha confirmat que totes les persones que estan evacuades hauran d'estar fóra de les seues cases entre 24 i 48 hores, que serà el més probable. "Són situacions difícils i cal adoptar les mesures perquè sobretot cal protegir la vida de les persones", ha dit, encara que ha assenyalat que no ha afectat ni a poblacions ni vivendes.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon