Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil transformarà l'Antiga Estació de Dalt al nou Fòrum Cultural

L'actuació abordarà l'execució de les obres d'adequació, regeneració i rehabilitació urbana de les antigues instal·lacions ferroviàries de Renfe i el seu entorn.

El projecte s'emmarca en el Pla Conviure i també inclou la creació d'una zona infantil.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca ha assistit hui al costat de l'alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra a l'acte de presentació del projecte que transformarà l'Antiga Estació de Dalt en el nou Fòrum Cultural, d'Oci i de Senyals d'Identitat.

L'actuació que, compta amb una subvenció de 454.986 euros del Pla Conviure de la Vicepresidència Segona, suposa d'una banda la rehabilitació arquitectònica i energètica de l'antic edifici de l'estació ferroviària per a poder destinar-ho a un ús públic polivalent de caràcter sociocultural, i per un altre s'actuarà en la zona verda, fomentant la sostenibilitat ambiental en la gestió de les aigües pluvials mitjançant l'ús de sistemes urbans de drenatge sostenible.

Per a aconseguir tot això, les diferents actuacions es realitzaran sota els estàndards ambientals d'eficiència energètica i sostenibilitat, incorporant igualment els requeriments quant a accessibilitat i inclusivitat.

L'alcalde de Benaguasil li ha agraït a Illueca l'"aportació de la Vicepresidència a aquest projecte i la sensibilitat que va tindre des del primer moment cap a aquest projecte tan necessari i nou que servirà per a integrar el poble".

Per la seua part el vicepresident ha destacat la importància d'aquesta actuació que "serà molt positiva per a la població" i que permetrà la regeneració d'una zona per a convertir-la en "un espai més habitable, amable, amb zones verdes i àrees infantils". Una intervenció que es combina amb la rehabilitació de l'antiga estació que "contribuirà a restaurar el nostre patrimoni històric, posant-lo al servei de la ciutadania i promocionant la cultura".

Les obres compten amb un pressupost que aconseguirà els 6.000.000 euros per a dotar la zona de nous espais infantils, nou mobiliari urbà i reformar íntegrament l'edifici.

En aquesta visita, el vicepresident segon ha estat acompanyat pel director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, i el regidor de Planificació del Territori, Pedro Pablo Peris.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal