Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil acull la primera activitat del projecte Girls4Tech


Seixanta joves d'entre 13 i 18 anys participaran en els Reptes Girls4tech per a desenvolupar propostes i fer front als diferents reptes plantejats.

Girls4Tech té com a objectiu fomentar la participació de la joventut en el desenvolupament dels seus propis municipis a través de la identificació dels reptes als quals s'enfronta i la cerca de solucions basades en la innovació i la tecnologia.

Benaguasil ha acollit la primera activitat del projecte GIRLS4TECH, un projecte Erasmus+ l'objectiu del qual és fomentar la participació de la joventut en el desenvolupament dels seus propis municipis a través de la identificació dels reptes als quals s'enfronta i la cerca de solucions basades en la innovació i la tecnologia. El projecte es duu a terme a través d'un consorci format pels Ajuntaments d'Albal, Benaguasil i Puçol, juntament amb Finnova.

GIRLS4TECH es presenta com una oportunitat de desenvolupament local liderat per la joventut, en concret per les xiquetes, des de la innovació i la tecnologia. Un total de 60 joves d'entre 13 i 18 anys dels municipis de Benaguasil, Puçol i Albal es reuniran amb membres dels 3 ajuntaments, polítics i tècnics experts, durant els pròxims mesos en el marc de 4 activitats que se celebraran en cadascun dels municipis que conformen el projecte, acabant amb un viatge a Brussel·les al gener de 2024.

Sota el títol "A què ens enfrontem?", la primera activitat es va celebrar els dies 6 i 7 de març i va servir per a debatre, juntament amb els representants polítics d'aquests municipis, sobre els reptes als quals s'enfronten i la importància de la participació juvenil per al desenvolupament local. A més, es va presentar el programa Reptes Finnova Technovation Girls CV, com a exemple d'èxit.

Aquesta primera jornada va comptar amb les intervencions de Stephane Soriano, regidor de Govern obert i projectes EU a Benaguasil; Paz Carceller, alcaldessa de Puçol; José Arias, regidor de comerç local, sostenibilitat fons EU a Albal ; Lola Bordás Dolz, directora de projectes d'emprenedoria feminino en Finnova; Pablo Morente Acale, responsable d'UE, processos electorals i acció climàtica en el Consell de la Joventut d'Espanya, i Javier Fernández González, consultor digital europeu, que va presentar el programa Technovation GirlsCV.

L'endemà, es va celebrar una jornada de treball en la qual es va donar el tret d'eixida als reptes Girls4tech en el qual Regidors i i participants es van repartir en grups de 5, liderats per una xiqueta, per a buscar solucions als reptes plantejats. En total 10 grups buscaran solucions en matèria d'Agricultura sostenible Mobilitat sostenible, Turisme Sostenible, Seguretat Ciutadana i Participació juvenil ciutadana.,

La pròxima trobada es realitzarà al setembre a Albal per a presentar les idees i propostes. Al novembre, es reuniran a Puçol per a determinar a l'equip guanyador, i finalment es realitzarà un viatge d'estudis a Brussel·les al gener de 2024. 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon