Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Baixa la demora per ser operat a la Comunitat Valenciana se situa en 80 dies al febrer

El temps d'espera per a ser intervingut aconsegueix el nivell més baix dels últims tres anys, una setmana menys que al gener

L'espera per a entrar en quiròfan s'ha reduït una setmana al febrer respecte a gener d'enguany en la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera, la demora mitjana perquè una persona siga intervinguda quirúrgicament en un hospital públic de l'autonomia se situa en 80 dies al febrer enfront dels 87 de fa un mes i els 95 de la mateixa data de 2022.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, "es tracta del nivell més baix des de febrer de fa tres anys després de la bateria de mesures adoptades des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a reduir les llistes d'espera".

Entre aqueixes iniciatives, es troba el fet que cada departament de salut compta ja amb una unitat de control de demora que, entre altres funcions, s'encarrega d'optimitzar l'ús dels quiròfans.

Al febrer, s'han realitzat 4.487 intervencions per autoconcert, és a dir, operacions que fa a la vesprada el personal que voluntàriament participa en aquest programa. Aquesta xifra és un 53 per cent major que la de fa just un any, quan va haver-hi 2.929 operacions per autoconcert. D'altra banda, amb la derivació a entitats col·laboradores, al febrer es van acceptar un total de 3.729 ofertes de Pla de Xoc.

Les diferents mesures han permés que la xifra de pacients en espera d'intervenció amb demora major de 180 dies s'haja reduït un 18% des del mes passat (de 13.546 al gener a 11.050 al febrer).

A més, 15 departaments de salut tenen ja una demora inferior als 80 dies de mitjana: Gandia (37), Manises (39), Elx-Crevillent (47), Torrevella (52), València-Doctor Peset (54), Orihuela (54), La Ribera (60), Vila Joiosa (61), Sagunt (63), València-Arnau Llíria (66), València-Clínic (74), Xàtiva-Ontinyent (75), Vinaròs (76), Castelló (76) i La Plana (76).

De fet, la millora en el temps d'espera respecte al mes anterior s'aprecia pràcticament en tots els departaments de salut de gestió pública directa, assenyala la Generalitat.

Quant a les patologies, també s'aprecia una millora respecte al mes anterior en el temps d'espera quirúrgica. Així, s'ha reduït la demora en les intervencions de totes les patologies, i la disminució és igual o major del 20% en pròtesi de maluc i genoll (29 i 26 dies menys respectivament) i hàl·lux valgus (14 dies menys).

També disminueix el nombre d'intervencions pendents de manera significativa en algunes patologies. Per exemple, el mes passat hi havia pendents 1.892 intervencions menys de pròtesis de genoll que al febrer de 2022 i 926 operacions de maluc menys que al gener de 2022.

La llista d'espera quirúrgica en cap cas afecta a intervencions urgents, oncològiques i no demorables, que són ateses de manera preferent.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon