Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Algunes persones sense llar en Russafa denuncien que la policia local els lleva mantes per al fred i robes

Segons ha publicat elSalto aquests fets estan ocorrent reiteradament en diferents zones de València, sent els últims en el barri de Russafa. Alguns activistes ja s'han posat en contacte i s'estan organitzant perquè els afectats puguen denunciar.

Per la seua part Serveis Socials de l'Ajuntament accepten el fet,  per a evitar que s'acumulen i amunteguen "coses al carrer", però indiquen que no és normal que se'ls lleven també les mantes i han manifestat que llevar la "roba d'abric que són pertinences que no molesten a la via pública, no sembla una acció de rutina"

La denúncia publicada en elSalto fa referència a fets que van ocórrer els passats dimecres i dijous, entre les 12.30 i les 14.30, la policia local de València va realitzar un operatiu de control de cotxes i neteja al carrer Filipines del multicultural barri de Russafa. Quatre denunciants, de diferents nacionalitats —incloent un espanyol—, tres homes i una dona que utilitzen els bancs del parc per a dormir des de fa diversos mesos, asseguren haver sigut víctimes d'abús policial. "No fem mal a ningú, però van vindre i ens van llevar les nostres coses de males maneres. Si estan fent un control de cotxes, no entenem perquè ens lleven les nostres propietats".

Yolanda Gaspar, veïna dels sense sostre, que va presenciar des de la seua finestra el succeït, va donar l'avís a persones conegudes de moviments socials per a informar-se i per a veure com assistir a les persones sense sostre. Gaspar assegura que l'operatiu es va instal·lar abans d'ahir i que van tornar ahir al mig dia. "Va vindre la policia i els van llevar els seus estris, fins a les mantes, amb el fred d'aquesta nit és quasi un crim". Gaspar, juntament amb altres activistes, van baixar ahir begudes calentes i van aconseguir mantes en una parròquia de Russafa perquè les persones sense llar pogueren dormir el més calentes possibles. Només van trobar a un, perquè la resta s'havia anat a dormir més lluny, però asseguren que ja han aconseguit contactar amb ells.

Un dels afectats que es va quedar sense abric ha decidit denunciar i s'ha posat en contacte amb organitzacions socials per a presentar una denúncia formal i col·lectiva juntament amb la resta dels seus companys. Ahir la policia va tornar a instal·lar-se i, assegura, van tornar a llevar-li la seua roba. "Ahir em van deixar sense res i hui una altra vegada han vingut, em van dir que m'anara, em vaig anar, i com estic malament de la cama, no em va donar temps de tornar per les meues coses, quan vaig tornar ja havien tornat a tirar al camió una bossa de roba que em quedava".

Fonts oficials de serveis socials de València asseguren que aquests operatius es fan "quan persones sense sostre acumulen massa estris. És llavors quan es fa una acció coordinada entre serveis socials, policia i neteja, avisant prèviament". Des de serveis socials afirmen també que "no podem permetre que hi haja persones acampant en espai públic, arribaria un moment que seria inviable viure a la ciutat". A més, van afirmar que "els serveis socials avisen a les persones que pernocten en aqueixos llocs prèviament, que tal dia es realitzarà una neteja, perquè recullen el que vulguen conservar". Finalment, des del consistori han confirmat que va haver-hi anomenades de veïns que es van queixar per la presència de les persones migrants sense sostre.

No obstant això, des de serveis socials s'han mostrat sorpresos ja que llevar la "roba d'abric que són pertinences que no molesten a la via pública, no sembla una acció de rutina", per la qual cosa en principi es posaran en contacte amb la policia per a assabentar-se de l'ocorregut. Per part seua, les i els afectats s'estan organitzant "No està bé que en lloc de brindar alternatives, es realitzen abusos d'aquest tipus", ha dit una activista que va assistir ahir amb mantes i que assegura "estaré pendent que s'emporte acabe la denúncia". Una altra activista, pel seu costat, va assenyalar molt indignada que "és probable que estiguen netejant perquè no es veja la pobresa en les festes de Falles, perquè els xics no acampen, dormen al ras i no tenen pràcticament coses".

persona dormint al carrer (EP)



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon