Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Acord entre Sanitat valenciana i SATSE, CCOO, UGT, CSIF i Intersindical: 'millores en Atenció Primària i reducció jornada laboral'

Miguel Mínguez: “Hem aconseguit un acord històric amb els sindicats que ens permetrà continuar enfortint i millorant l'atenció sanitària”

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha formalitzat l'acord subscrit el passat 8 de març en Mesa Sindical pel qual es posaran en marxa una sèrie de mesures orientades a millorar l'assistència sanitària de la ciutadania, les condicions laborals dels professionals i a impulsar l'Atenció Primària en la Comunitat Valenciana.

El conseller de Sanitat ha comparegut, juntament amb els representants sindicals de SATSE, CCOO, UGT, CSIF i Intersindical, per a explicar el grau de transcendència que té en aquests moments i que tindrà a llarg termini aquest acord per al sistema públic sanitari.

Es tracta de "un pacte d'una enorme rellevància i que, estem convençuts, millorarà, en primer lloc, l'atenció sanitària que reben els valencians i les valencianes, així com les condicions laborals dels treballadors", ha indicat el conseller de Sanitat.

"A més, ens permetrà avançar amb fermesa en el principal objectiu que perseguim, que consisteix a continuar construint un sistema públic de salut forta, de qualitat, equitatiu i capaç de donar resposta als reptes de futur", ha afegit.

Mínguez ha destacat el procés de diàleg i negociació que s'ha desenvolupat per a aconseguir aquest acord i ha agraït a les organitzacions sindicals "que hagen mostrat el seu suport, perquè tots treballem en la mateixa direcció, que és cuidar la salut de la ciutadania i garantir una sanitat pública digna i de qualitat".

El titular de Sanitat ha assenyalat: "Porte uns 40 anys treballant en la sanitat pública de la Comunitat Valenciana. Doncs bé, m'atreviria a dir que l'acord que hem rubricat juntament amb els representants dels treballadors i les treballadores és un dels més rellevants i de major transcendència des de la transferència de les competències sanitàries, a la fi dels anys 80 del segle passat".

Horari de 35 hores per setmana i reducció del contingent de pacients

Entre les mesures més rellevants que es duran a terme està la implantació d'un horari de 35 hores a la setmana en la jornada ordinària per als professionals de la sanitat pública. L'objectiu és que estiga implantada de manera efectiva l'1 de gener de 2025, d'acord amb les limitacions establides en la Llei de prellocs Generals de l'Estat i de manera homogènia en tots els nivells assistencials. Fins a aqueixa data, s'anirà implantant de manera progressiva.

A més, s'incorporen millores en Atenció Primària que s'aniran posant en marxa abans d'estiu. L'acord recull una limitació del contingent de pacients, de manera que medicina de família atendrà un màxim de 35 cites diàries i en pediatria el límit serà de 28 pacients. Les consultes que excedisquen d'aqueix contingent seran gestionades, en funció de les característiques de cada centre, mitjançant mòduls, alliberament de professionals, l'assignació de professionals específics per a aquests pacients o altres modalitats.

Així mateix, el contingent mitjà de targetes se situarà entre 1.450 i 1.200 segons el tipus de centre per a medicina de família, a 900 en pediatria i a 1.500 en infermeria.

D'altra banda, l'acord recull mesures basades en l'ús de la tecnologia per a agilitzar l'assistència en Atenció Primària. De fet, la finalitat és introduir sistemes d'anomenades als pacients mitjançant pantalles amb la finalitat d'agilitzar l'accés a la consulta. A més, s'aplicaran mesures de desburocratització, com consolidar les agendes de taulell o introduir nous sistemes de gestió de la demanda en taulells per a oferir la prestació més adequada d'acord amb el motiu de consulta.

Finalment, amb l'objectiu de millorar les condicions laborals del personal s'estableix un augment de la retribució per l'hora de guàrdia, que se situarà en la mitjana nacional per a totes les categories. A més, s'aplicaran mesures per a garantir la formació continuada, així com mesures de seguretat en els centres sanitaris.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon