Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz nega que congelar les hipoteques supose impagaments i diu sentir vergonya per estes afirmacions

Així ho ha lamentat Yolanda Díaz durant el primer acte d'escolta de Sumar a Castella i Lleó, que s'ha celebrat a Valladolid davant unes 1.500 persones, si bé altres tantes no van poder accedir per completar-se l'aforament.

Allí, la vicepresidenta i ministra de Treball ha remarcat que «l'últim que deixa de pagar una família és la hipoteca» perquè «sap les conseqüències que té en la seua vida», per la qual cosa ha demanat a aqueixos dirigents que «tinguen dignitat, es posen al servei del seu país, paguen impostos i congelen les quotes de les hipoteques» perquè, en cas contrari, ha advertit, «sí que hi haurà impagaments».

«A vegades sent vergonya del que diuen grans dirigents d'aquestes companyies», ha remarcat, per a incidir en la necessitat que paguen imposats perquè, ha dit, «hi ha un gran repte pendent» que és la reforma fiscal que «no va de pujar o baixar impostos en les comunitats», sinó que és necessari que paguen «més els que més tenen» i que, al seu judici, tenen en aquest país «grans privilegis».

Parlar de fiscalitat, ha argumentat Díaz, és parlar de drets, d'educació, de sanitat o dependència.

A més, ha alertat de la «greu emergència social» que viu el país en matèria d'habitatge, no sols amb el pagament de les hipoteques, sinó també amb els lloguers.

En aquest sentit, ha indicat que «una de les tasques urgents» és la d'avançar en la llei de l'habitatge, per a col·locar a Espanya a nivell europeu i per a dir-los als fons d'inversió que «posen a la disposició de les famílies una garantia residencial». A més, ha apostat perquè aqueixa llei impulse un parc públic de lloguer social.

Adverteix que «l'aparador d'un futur malson a Espanya està a Castella i Lleó»


La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha advertit aquest dissabte a Valladolid que «l'aparador d'un futur malson a Espanya està a Castella i Lleó» amb el govern en la Junta de Castella i Lleó del PP i Vox que ha permés, ha subratllat, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, de qui ha advertit que «no és un moderat».

Així ho ha assenyalat la vicepresidenta durant el primer acte d'escolta a Castella i Lleó, que s'ha celebrat en el Fundos Fòrum de Valladolid davant 1.500 persones i altres tantes que no han pogut accedir al lloc per completar-se l'aforament.

Yolanda Díaz ha recordat que coneix «molt bé» a Feijóo, del qual ha dit: «no és veritat que siga moderat» com, al seu judici, demostra que estiga permetent que a Castella i Lleó el seu partit governe amb la Vox i «vulnerant drets de les dones» o permetent «sense immutar-se» que desaparega el servei de mediació de conflictes laborals, SER-LA.

«És responsabilitat de Mañueco i de Feijóo, que ho permet. Ells són els responsables. Aquesta és la moderació de Feijóo, és a les seues mans que demà o el dilluns els diguen als ciutadans que restauraran servei públic fonamental».

La vicepresidenta segona i ministra de Treball ha insistit a demanar als ciutadans que «no es creguen el conte que Feijóo és diferent i moderat» i ha recordat el seu pas per la Xunta de Galícia, on «va posar la soga» per a prioritzar el pagament del deute al manteniment de serveis públics com la sanitat, l'educació o la dependència.

«No us creeu el conte de la moderació de Feijóo perquè no és real. El que véis és el que es posiciona en contra de la pujada del SMI o de la revaloració de les pensions», ha reiterat.

«Aqueix Feijóo és el futur que ens espera si no sumim, si no fem el pas, si no tenim esperança o si no som capaces de dir què passaria si a Espanya governaren hui les dretes», ha remarcat.

En aquest punt, ha criticat la proposta del PP de reservar la cura de les persones vulnerables a una multinacional que «incompleix legislació», com és Glovo. Un model que, ha denunciat, és «de pura assistència» a les persones vulnerables «no amb drets i dignitat, sinó usant a grans plataformes incomplidores de drets».


 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon