Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant adquirirá les parcel·les a l'entorn del Castell per avançar en la seua protecció i conservació

La localitat de Vilamarxant ha reforçat el seu compromís amb la protecció i conservació del Castell, un bé patrimonial característic del municipi del Camp de Túria que data de l'època islàmica.

L'Ajuntament de Vilamarxant i el seu l'alcalde i responsable de Turisme, Xavier Jorge, va plantejar la necessitat de l'ocupació de les parcel·les incloses en el pla especial de protecció i conservació del Castell de la localitat i que en pròximes dates es durà a terme.

De fet, esta és la primera ocasió en la qual el Consistori adquireix parcel·les a l'entorn del Castell per a apostar de manera decidida per la restauració de l'únic Bé d'Interés Cultural de Vilamarxant.

Les parcel·les que s'adquiriran corresponen a cases molt velles derruïdes i deshabitades des de fa anys que erosionen el valor del Castell i, especialment, de la Torre pel seu valor simbòlic.

Este assumpte, de vital importància per a conservar el gran estendard del patrimoni històric de Vilamarxant, s'ha forjat després de l'impuls proposat des de la regidoria de Turisme, dirigida per Xavier Jorge, que està executant nombroses actuacions en el municipi per a respectar les petjades del passat i conservar-les.

El castell de Vilamarxant, d'època islàmica i construït aproximadament en els segles XII i XIII, està sent sotmés a importants labors de protecció i conservació durant els últims anys per a aconseguir que les generacions esdevenidores continuen coneixent la història de la localitat a través d'este bé d'extremat valor.

Xavier Jorge, alcalde de Vilamarxant, va destacar la importància d'invertir per a mantindre el castell al llarg del temps: "Sabem l'estat del Castell i estem treballant des de l'àrea de Turisme i Patrimoni per a conservar un dels llocs més emblemàtics del nostre municipi i comarca, ja que durant molts anys ha estat abandonat i no se li ha donat la importància que mereix".

"El nostre objectiu és fer que el castell es mantinga en el temps gràcies a treballs especialitzats que aconseguiran fer perdurar aquest ben declarat BIC (Bé d'Interés Cultural)", ha afegit el primer edil, qui va destacar que és la primera vegada que un govern municipal intervé de manera decidida per a preservar este patrimoni.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon