Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València acull la XVI Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació al Desenvolupament


La Comunitat Valenciana serà l'amfitriona de la XVI Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació al Desenvolupament que se celebrarà a València els dies 1, 2 i 3 de març.

La Ciutat dels Arts de València serà l'escenari de la trobada de cooperació descentralitzada sota el títol "Canvi social, comunicació i educació per al desenvolupament: processos i estratègies de la cooperació en la societat de la informació".

La trobada reunirà les persones responsables de la cooperació al desenvolupament de les comunitats autònomes per a contribuir a dinamitzar i enfortir la cooperació descentralitzada, a més de permetre posar en comú els reptes i desafiaments als quals s'enfronta.

La XVI Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació al Desenvolupament es configura com un espai per al debat, l'intercanvi de bones pràctiques i la coordinació interinstitucional en matèria de comunicació i educació per a la transformació social.

Això proporcionarà un fòrum d'anàlisi i debat entre els actors principals de la cooperació descentralitzada on es valorarà la participació de les comunitats autònomes, considerades un valor en si mateix en la cooperació al desenvolupament, i s'aprofundirà en el potencial d'una relació estable i consolidada per a fer front als reptes de futur.

Comunicar la cooperació a debat

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, serà l'encarregada d'inaugurar la trobada l'1 de març, obertura que també comptarà amb la presència de la directora general de Polítiques de Desenvolupament Sostenible del Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Eva del Hoyo, i del director general de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, Antón Leis.

La sessió inaugural comptarà amb la presència de l'escriptora i investigadora Raquel Martínez-Gómez, que parlarà de 'La comunicació com a brúixola del desenvolupament sostenible: la capacitat transformadora de la comunicació en l'espai de la cooperació per al desenvolupament'.

La directora del Desenvolupament Internacional en IS Global, presidenta de REDS i membre del Consell Estratègic i Lideratge d'UNSDSN, Leire Pajín, serà l'encarregada de realitzar la ponència de la jornada del 2 de març amb el títol 'Mobilitzar a la ciutadania en l'assoliment del desenvolupament sostenible'.

Així mateix, es desenvoluparan sessions de treball orientades als responsables polítics i al personal tècnic que assisteix a la trobada. En la sessió de la vesprada es proposa el debat 'Comunicació i processos de desenvolupament: el paper dels mitjans en la formació de ciutadania crítica', moderat pel periodista Javier Ruiz i que comptarà amb la presència de les també periodistes Mónica García, Helena Maleno i Xavier Aldecoa.

La trobada conclourà el divendres 3 de març amb l'exposició de bones pràctiques sobre educació i comunicació per al desenvolupament, la presentació de conclusions i lliurament del relleu per a la XVII Trobada de la Cooperació. En l'acte de clausura participarà la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Toñi Serna, i la directora general de Cooperació, Clara Tirado. Per a finalitzar s'elaborarà una declaració institucional conjunta sobre la gestió de les polítiques públiques de cooperació al desenvolupament.

Des de l'any 2008, se celebra aquesta reunió anual en la qual es reconeix la riquesa de la pluralitat d'actors representada per les comunitats autònomes i el valor afegit de la cooperació descentralitzada a Espanya. L'objectiu d'aquesta trobada és també potenciar l'harmonització interna, tant en matèries de política i procediments, i la coordinació entre les comunitats autònomes per a aconseguir una major eficàcia.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon