Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

UP, Compromís i ERPV demanen compareixença de Marlaska després de 'infiltrar-se' un policia en moviments socials de València

Des del col·lectiu Cuidem Benimaclet han convocat per a aquest dimarts una roda de premsa a la qual assistiran membres de CSOA L'Horta, Cuidem Benimaclet i Alerta Solidària per a valorar els fets.

Denuncien que el ministre d'Interior i la delegada del Govern "no poden seguir al capdavant de les seues responsabilitats"

Unides Podem, Compromís i Esquerra Republicana han exigit la compareixença en el Congrés dels Diputats i el Senat del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaka, al mateix temps que han denunciat que ell i la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé "no poden seguir al capdavant de les seues responsabilitats" després de la informació publicada sobre la "infiltració" d'un policia nacional durant dos anys en moviments veïnals i socials de la ciutat de València.

Els grups han registrat diverses iniciatives parlamentàries per a demanar explicacions al Ministeri de l'Interior sobre les informacions publicades per la Directa, que revelen que un agent es "va infiltrar" amb identitat falsa durant dos anys en moviments veïnals del barri valencià de Benimaclet, com Cuidem Benimaclet, el Centre Social Okupat Anarquista l'Horta (CSOA), Grama, La Garrofera i el moviment Antifeixistes PV.

Les tres formacions polítiques han demanat "esclarir" aquests fets, així com els "motius" pels quals es va decidir infiltrar "utilitzant recursos públics" a un agent de la Policia Nacional en moviments veïnals i socials "per a espiar a activistes". Així, han censurat que aquestes accions "no poden consentir-se en una democràcia", i ha reclamat que els responsables "no queden impunes". "És inacceptable", han manifestat.

Des del col·lectiu Cuidem Benimaclet han convocat per a aquest dimarts una roda de premsa a la qual assistiran membres de CSOA L'Horta, Cuidem Benimaclet i Alerta Solidària per a valorar els fets.

"RECURSOS PÚBLICS PER A ESPIAR A ACTIVISTES"


La síndica de Unides Podem en Les Corts, Pilar Lima, ha exigit a la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que done explicacions sobre "per què es van utilitzar recursos públics per a espiar a activistes" i s'ha preguntat si l'activisme "és considerat un perill" perquè seria "alarmant en aquest cas". Fonts de la Delegació del Govern han rebutjat fer cap valoració sobre la denúncia.

Per part seua, la diputada de UP per Castelló en el Congrés dels Diputats Marisa Saavedra ha registrat preguntes parlamentàries en les quals reclama a marlaska "conéixer per què va produir la infiltració d'aquest policia" en aquests grups.

"CONSENTIR AQUESTES ACCIONS EN DEMOCRÀCIA"
Des de Compromís, el portaveu en el Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat que la situació requereix la "compareixença immediata" de Marlaska i ha assenyalat en un comunicat, que no es pot entendre "que des del Ministeri de l'Interior es propicie la infiltració policial en moviments socials, no podem consentir aquest tipus d'actuacions en una democràcia".

La síndica de Compromís en Els Corts, Papi Robles, veïna de Benimaclet, ha qualificat aquestes pràctiques de "fosques i antidemocràtiques". "La policia ha de garantir la seguretat dels veïns i veïnes i no jugar a espies dins dels moviments socials amb diners públics", ha manifestat, al mateix temps que ha exigit responsabilitats al Govern central per "aquesta inacceptable actuació".

A més, el senador de Compromís, Carles Mulet, ha sol·licitat la compareixença en la Comissió d'Interior del Senat de Gran-Malaska; l'agent infiltrat amb identitat falsa; el comissari general d'Informació, Eugenio Pereiro Blanco; el secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz, i el director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, per a explicar el motiu de la "infiltració massiva de policies en moviments veïnals de Barcelona i València per a la criminalització d'aquests".

"NO QUEDEN IMPUNES ELS RESPONSABLES"
Finalment, des d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) han registrat 46 preguntes al Govern per a demanar que explique els motius de la "infiltració" i ha registrat --juntament amb el Grup Republicà del Congrés, a més de la petició de compareixença-- un document perquè "s'esclarisquen els fets i els motius que han portat al Ministeri de l'Interior a promoure aquesta infiltració, que se suma a les dues anteriors entre moviments independentistes i antisistema que s'han conegut en els últims mesos".

La diputada d'Esquerra Republicana Marta Rosique ha anunciat que viatjarà a València aquest mateix dilluns per a intentar posar en contacte amb els col·lectius afectats i coordinar possibles accions.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon