Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unides Podem– Esquerra Unida demana la inclusió de rutes ferroviàries valencianes en els serveis pilot de proximitat del Ministeri

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta, ha registrat una bateria de preguntes en les Corts Valencianes on reivindica la inclusió de rutes que transcórreguen pel País Valencià en els nous serveis ferroviaris de proximitat del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Blanes considera que les rutes Alcoi-Xátiva, o Villena – Sant Vicent del Raspeig, entre altres, complirien amb les característiques i requisits necessaris per a incloure's en el programa pilot dels anomenats “serveis ferroviaris de proximitat”.

Estefania Blanes, diputada per Esquerra Unida, ha registrat una bateria de preguntes on reivindica la inclusió de rutes ferroviàries valencianes en els nous serveis pilot de proximitat que el Ministeri de Transports, Mobilitat, i Agenda Urbana posarà en marxa durant aquest any 2023. Blanes al·ludeix a l'alt potencial de les rutes entre Alcoi - Xátiva, o Villena – Sant Vicent del Raspeig per a incloure's en aquesta experiència pilot, atés que “encara ni s'han recuperat les freqüències prèvies a la pandèmia”.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) està donant forma a un projecte pilot per a la posada en marxa d'una sèrie de serveis ferroviaris de proximitat, que busquen oferir freqüències intermèdies entre un servei de Rodalia i un de Mitjana distància, millorant el nombre de trens i freqüències en les rutes seleccionades durant, com a mínim, els tres pròxims anys.

No obstant això, cap de les noves relacions ferroviàries de proximitat, que arrancaran durant 2023, transcorre pel País Valencià. I això a pesar que en molts casos ni tan sols s'han recuperat els nivells de servei prepandèmia.

A la vista de les rutes seleccionades, Estefania Blanes considera que “en el nostre territori existeixen rutes que complirien amb les característiques necessàries, com la ruta Alcoi- Xàtiva, o la ruta Villena-Sant Vicent del Raspeig, que actualment presenten una duració de trajecte excessiva i unes freqüències insuficients per a les necessitats socials de servei”, afirma la diputada. “A causa de l'augment d'usuàries per la recuperació econòmica i les bonificacions en els preus per la inflació, en hores punta i caps de setmana les passatgeres viatgen ‘com a sardines en llanda’ en línies de MD com Castelló-València o Alcoi - Xátiva”, afig i denúncia Blanes.

D'aquesta manera, des del Grup Parlamentari s'insta la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, que exercisca com a intermediari reivindicant al Mitma perquè es declare com a “servei ferroviari de cap” proximitat de les rutes que transcorren per territori valencià. Al seu torn, Blanes també posa el focus en la recuperació dels serveis en les línies de rodalia i mitjana distància perquè tornen, “com a mínim”, als nivells de trens i freqüències que existien abans de la pandèmia.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon