Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una manifestació ha reivindicat el fi de la guerra d’Ucraïna i solucionar-la amb negociació


Organitzacions enfront de la guerra van realitzar una manifestació aquest cap de setmana per a exigir la fi de la guerra a Ucraïna i l'inici de converses per la pau.

L'Assemblea OTAN No Bases Fora València i l'Assemblea Popular Contra les Guerres s'han manifestat dissabte de vesprada a València per a demanar l'alto-el-foc en el conflicte bèl·lic a Ucraïna i apostar per la negociació «amb totes les parts», al mateix temps que han reivindicat que la situació «només pot solucionar-se» amb la paralització de l'enviament d'armes davant una situació que han qualificat de «barbàrie» que «pot portar a una tercera guerra mundial». «No volem ni vencedors ni vençuts», han subratllat.

Sota el lema «25 Febrer: aturem les guerres», els assistents s'han reunit les 17.00 hores en la plaça de l'Ajuntament de València, des d'on s'ha iniciat la marxa. La convocatòria ha comptat amb l'assistència de la grups de  gent de Unides Podem a Les Corts com a un notori grup d'Esquerra Unida i la coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima

Els assistents han portat cartells amb missatges com ara «No és la guerra de Putin, és la guerra de Biden», «La pau és el camí» i «OTAN no, bases fora». A més, han cridat consignes com ara «les despeses militars per a escoles i hospitals», «no a la guerra» o «pressupost militar per a la lluita social».
   



Un dels portaveus de la concentració i membre de l'Assemblea OTAN No Bases Fora València, Celestino Navarro, ha advertit que la situació a Ucraïna és «una barbàrie». «Ja n'hi ha prou de l'escalada en pressupostos militars, enviant més armes no se soluciona la guerra», ha manifestat.

Navarro ha assenyalat que no volen «ni vencedors ni vençuts», i ha defensat que el conflicte bèl·lic «només pot solucionar-se amb un alto-el-foc, una negociació i la paralització de l'enviament d'armes». A més, ha considerat que «totes les parts» han de «seure a negociar, també tenint en compte els drets històrics», perquè la guerra d'Ucraïna «no va començar fa un any, sinó en 2014, quan al Donbass va ser castigada la població russòfona per part de l'anterior govern ucraïnès».

En aquest punt, han exigit al Govern espanyol que ature «l'escalada de violència i l'increment del pressupost armamentístic», i han reivindicat la necessitat «d'escoltar les persones que volen ser la solució i no les que augmenten el problema».

El portaveu de la protesta ha advertit que aquesta situació «pot portar a una tercera guerra mundial», ja que «no són dos nens pegant-se en un pati de col·legi». «Parlem d'una potència mundial com és Rússia i d'Ucraïna, que no és una potència, però està secundada per l'OTAN», ha apuntat.

Així mateix, Navarro ha posat de manifest que, encara que «els bloquejos s'imposen als governs, els paguen els ciutadans» amb l'increment de preus, per la qual cosa ha afirmat que «han d'acabar els bloquejos a Rússia».

Per la seua part, el coordinador general d'Esquerra Unida a València, Bernabé Aldeguer, ha recordat que la formació «va néixer fa ja pràcticament 40 anys per a atendre un nou model de seguretat internacional basat en la protecció dels drets humans i el foment de la democràcia».

En aquest sentit, ha assenyalat que la seua formació «no entén qualsevol model imperialista d'ampliació militarista que converteix la guerra en un negoci més». «Totes les escalades militars beneficien discursos sectaris i a molt poques empreses, que han fet de la guerra un autèntic negoci», ha afirmat.

Finalment, la síndica d'Unides Podem a Les Corts i coordinadora valenciana de Podem, Pilar Lima, ha indicat que «hi ha organismes internacionals que encara no s'han assegut a negociar» quan «totes les guerres acaben amb diàleg». «Com més prompte millor es faça, molt millor», ha subratllat.

«No podem alimentar l'escalada bèl·lica amb l'enviament d'armes perquè, què serà el següent? L'enviament de soldats espanyols? », s'ha qüestionat Lima, qui ha remarcat que «l'únic camí» és «la pau».


 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon