Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un manifest signat per més de 150 persones reivindica la necessitat d'un Tercer Botànic

"Volem i necessitem un tercer Botànic. Fem-el possible!"    #Volemtercerbotanic

El col·lectiu prepara un acte per al 20 de febrer en la Societat Coral El Micalet a les 19 hores

Sobre la base d'un manifest que reconeix els èxits del primer Botánic com a fre a les polítiques restrictives en drets i opaques dels mals gestors i responsables de la situació econòmica del País. Els signants del Manifest acudeixen en col·lectivitat a alçar i mobilitzar a la societat civil valenciana perquè  adquirisca constància de l'important que és per a totes les persones que viuen i treballen en qualsevol de les comarques del País un tercer Botànic.

Signat ja per més de 150 persones i reivindicant l'esforç necessari per a aqueix Tercer Botánic. Recorre les deficients situacions en què varem quedar  després dels anys dels governs corruptes del Partit Popular. Precisament aquests dies sentim les últimes baralles en els jutjats entre presidents com Francisco Camps i els seus grups organitzats per a transgredir la llei i apropiar-se de part del patrimoni valencià.

Els signants entre els quals es troben persones com Carlos Alfonso, Vicent Alvarez, Lucila Aragó, Àngel González, Vicent Mauri, Marga Sanz, Natxo Badenes, Alfons Cervera, Xavier Hervàs, Joan Francesc Mira, Antonio Montiel, Rosana Montalbán, Cristina Escrivà, Rosana Pastor, Vicent Pitarch. Joan Sifre Rosa Solbes i Ofelia Vila són algunes de les persones signants que acaben fent la següent crida:

"Finalment, també ens adrecem als partits polítics d’esquerra perquè estiguen a l’alçada d’allò que els temps ens reclamen. És per això que els demanem que siguen receptius a les demandes socials, impulsen els processos per a garantir una veritable participació ciutadana real i treballen per unir i sumar esforços que facen possible continuar aplicant les polítiques de progrés que les treballadores i treballadors, les valencianes i valencians, i el País Valencià necessitem per a guanyar el present i el futur."

El col.lectiu ha obert una web amb en nom volemtercerbotanic, on es pot signar i llegis activitats  

Acaben: Volem i necessitem un tercer Botànic. Fem-lo possible!

El Manifest

El preàmbul del primer acord del Botànic de 2015 afirmava: “La ciutadania valenciana ha decidit. Ho compartim els aturats, les desnonades, els precaris, les dependents, els emprenedors, les que no arriben a fi de mes, els qui han hagut de marxar, les empresàries, els majors i les joves: és el moment d’una nova política” per a superar i deixar enrere “les polítiques de devaluació democràtica i d’empobriment econòmic” que va comptar amb la voluntat de canvi de rumb de la “majoria de valencians i valencianes” per situar “les persones al centre i les institucions en mans de totes i tots” i per fer “una política de poble i no de partit, que faça bandera del diàleg, la pluralitat, la participació i la visió de llarg termini”. Una nova política on les forces progressistes arrepleguen “les demandes socials per a convertir-les en realitat”.

El primer govern del Botànic, que es forma amb els resultats de les eleccions autonòmiques, fou possible, en gran part, per l’impuls de la societat valenciana -moviments socials, sindicats, plataformes mediambientals, feministes, de joves, pensionistes…- que van treballar i lluitar per un canvi polític real per tal de superar una etapa política nefasta a conseqüència de les polítiques conservadores. A més, van demanar, i van fer possible, que partits polítics d’esquerres es posaren d’acord en pactar una alternativa de progrés, d’esquerres, valencianista, feminista i ecologista que implementara una nova manera de fer política.

Han passat quasi 8 anys d’aquella jornada electoral històrica i d’aquell pacte del Botànic de l’any 2015, on hi era present una bona part de la societat civil valenciana; que va il•lusionar a les valencianes i valencians, i que va servir, malgrat les dificultats, les situacions adverses o l’infrafinançament, per avançar en molts àmbits de la nostra societat. El País Valencià ha estat un exemple de com fer front col·lectivament a aquesta situació tan complexa que hem patit els darrers anys.

Ara al 2023, però, queda molta feina per fer, moltes mesures i projectes que cal desenvolupar per a continuar millorant la vida de la població valenciana; avançar en la cohesió i vertebració territorial; fer front a l’emergència climàtica i mediambiental i protegir el nostre territori; combatre la pobresa, l’exclusió i les desigualtats socials; garantir un habitatge digne i assequible; acabar amb la violència masclista; implementar mesures per a impulsar els sectors culturals, audiovisuals i esportius valencians; continuar avançant en Memòria Democràtica; avançar cap una veritable igualtat lingüística o assolir una major capacitat d’autogovern. En definitiva, cal continuar avançant cap una societat més justa, més tolerant, més lliure, més igualitària i més solidària.

El context europeu i mundial en què ens trobem és força complicat per la pandèmia, les successives crisis i guerres i les seues repercussions econòmiques. A més, han irromput en l’escena política partits d’extrema dreta que volen acabar amb els nostres drets individuals i col·lectius i desfer la major part d’allò que s’ha aconseguit en aquests anys de govern. El bloqueig per la renovació dels òrgans judicials o els fets ocorreguts recentment al Brasil, després de la victòria electoral de l’esquerra, ens mostra fins on estan disposats a arribar. Ens trobem, per tant, en un escenari que ens pot abocar a una situació d’emergència democràtica, amb un augment greu del discurs d’odi i de retallades de les llibertats. És per això que en aquest context, i davant la propera convocatòria d’eleccions autonòmiques i municipals:

- Considerem necessari recuperar la iniciativa i la mobilització de la societat valenciana, de la ciutadania i de les entitats, associacions i sindicats, per a garantir la continuïtat d’un govern de progrés, d’un tercer Botànic, divers i plural.

- Fem una crida a aquelles persones que s’han desil·lusionat o que consideren insuficients, o poc encertades, algunes de les polítiques fetes durant aquests anys perquè, tot i mantenint les seues critiques, es mobilitzen i participen, activament, per a impedir que les polítiques conservadores de la dreta tornen a ser presents a les nostres institucions.

- Nosaltres ens comprometem públicament a actuar, com hem fet sempre, per fer possible un govern progressista.

Finalment, també ens adrecem als partits polítics d’esquerra perquè estiguen a l’alçada d’allò que els temps ens reclamen. És per això que els demanem que siguen receptius a les demandes socials, impulsen els processos per a garantir una veritable participació ciutadana real i treballen per unir i sumar esforços que facen possible continuar aplicant les polítiques de progrés que les treballadores i treballadors, les valencianes i valencians, i el País Valencià necessitem per a guanyar el present i el futur.

Volem i necessitem un tercer Botànic. Fem-lo possible!

País Valencià, 16 de febrer de 2023





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon