Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Transició Ecològica ultima els tràmits per segellar l’històric abocador de Basseta Blanca de Riba-roja

El mes d'abril de l'any passatnull, el ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria (València) ha aprovat una proposta del govern municipal en la qual sol·licita a la Generalitat la "tramitació urgent" del projecte de segellament i restauració de l'antic abocador de residus sòlids urbans de Basseta Blanca per a "evitar una deterioració ambiental i un mal ecològic per la proliferació dels lixiviats que es formen en la zona, especialment a causa de la pluja".

La Conselleria de Transició Ecològica està culminant els tràmits finals per iniciar el segellat de l'antic abocador de Basseta Blanca, a Riba-roja. La instal·lació, on es recolliren residus de l'àrea metropolitana de València, va ser clausurada primer en 1993 i de manera definitiva en 1996, després d'un procediment judicial.

L'abocador va ser abandonat amb un sistema de pre-segellat incomplet, d'acord amb la normativa d'abocadors. A partir de 2016 la Generalitat, en col·laboració amb l'Ajuntament de Riba-roja, han treballat per poder completar el procés, que resoldrà un antic problema ambiental.

El cost de les actuacions, que començaran en les properes setmanes, superen els 11 milions d'euros. El projecte permetrà incorporar els necessaris sistemes impermeabilitzants, graves de drenatge i una xarxa completa de desgasificació.

Les primeres passes per l'elaboració del projecte tècnic consistiren en una sèrie de sondejos per analitzar la situació interior de l'antic abocador, que ocupa un espai de 40 hectàrees. Una vegada acaben les obres de segellat, que podrien durar uns 27 mesos, es licitarà el manteniment de la instal·lació.

.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon