Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Transició Ecològica incrementa un 44 % la concessió d’etiquetes ecològiques a la indústria química de la Comunitat Valenciana

   


La Conselleria de Transició Ecològica ha concedit un total de 768 etiquetes ecològiques a detergents i cosmètics durant l'any 2022, la qual cosa suposa un increment d'un 44 % respecte a 2020, amb 531 etiquetes ecològiques concedides.

L'etiqueta ecològica de la UE constitueix un sistema de certificació voluntari, l'objectiu del qual és ajudar els consumidors europeus a identificar els productes i els serveis més ecològics i respectuosos amb el medi ambient.

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Transició Ecològica, i incrementant els recursos destinats a la tramitació administrativa de l'etiqueta ecològica, ha permés donar resposta a l'interés creixent que ha mostrat el sector químic de la Comunitat Valenciana i ha pogut augmentar substancialment el nombre d'etiquetes concedides.

L'obtenció de l'etiqueta acredita un impacte mediambiental reduït durant tot el cicle de vida del producte i proporciona als consumidors informació exacta, no enganyosa i amb base científica sobre l'impacte mediambiental que té.

Davant de l'augment de la sensibilització ambiental dels consumidors, l'obtenció de l'etiqueta ecològica permet, així mateix, millorar la competitivitat de productes com ara detergents i cosmètics a la Comunitat Valenciana, amb el suport de l'Administració.

Cal recordar que el sector químic de la Comunitat Valenciana va ser declarat essencial durant la pandèmia sanitària, per a la fabricació d'hidrogels i altres productes desinfectants en la lluita contra la pandèmia de la COVID-19.

Aquest sector productiu, que ha sigut clau durant aquesta crisi sanitària, té un gran potencial quant a la generació d'activitat i la creació de llocs de treball a la Comunitat Valenciana, i mostra amb aquesta iniciativa un compromís mediambiental apostant pel sistema voluntari d'etiqueta ecològica.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon