Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

S'implanten noves mesures de prevenció d'incendis a Les Travesses de Llíria

#lliria


Es crearan àrees de discontinuïtat de combustible en zones urbanitzades amb una superfície de més 100.000 metres quadrats

L'Ajuntament de Llíria procedirà a fer uns treballs de creació d'àrees de discontinuïtat a zones urbanitzades situades a l'entorn de Les Travesses, emmarcats en el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals del terme municipal (FLPIF).

Esta actuació contribuirà a reduir els riscos i a millorar la capacitat de defensa dels nuclis urbanitzats en cas d'incendi, amb la finalitat de facilitar la intervenció i seguretat dels mitjans d'extinció.

L'objectiu és la creació d'una franja de discontinuïtat de combustible d'uns 25 metres al voltant dels habitatges, en la qual es realitzarà el desbrossament de vegetació arbustiva i s'actuarà preferentment sobre les espècies més inflamables i combustibles. També afectarà l'arbratge amb la realització de podes fins als 3 metres i la tala d'exemplars malalts, mal formats i dominats. La longitud d'esta franja serà d'uns 4.000 metres i comprén una superfície de més de 100.000 metres quadrats.

Esta actuació concerneix a terrenys tant de caràcter públic com privat. Per a això, l'Ajuntament ja està sol·licitant els permisos oportuns a les persones propietàries de les parcel·les afectades, perquè el Consorci Provincial d'Emergència i la Brigada del Pla d'Emergències Municipal puga procedir a fer estos treballs. Estes rebran una notificació d'avís que no requereix contestació ni cap acció per part seua.

Estes tasques seran realitzades per l'Administració i no tenen cap cost per a les persones titulars de les parcel·les afectades.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha volgut posar en relleu "el gran esforç que s'està realitzant en matèria de prevenció d'incendis, una labor imprescindible per a la cura dels nostres boscos i la protecció dels nuclis urbanitzats".

"La gestió forestal en un terme tan gran com el de Llíria suposa un gran repte que ha d'assumir-se a mitjà termini, però després del llarg procés d'aprovació del Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals, per segon any consecutiu tenim accés a una important font de recursos anuals per a la prevenció d'incendis forestals al nostre municipi", ha afegit.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon