Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

S'ha aconseguit transferència quàntica d'informació a precisió i velocitat rècord

   Un equip de la Universitat de Sussex ha transferit informació quàntica entre xips d'ordinador a una velocitat i amb una precisió rècord, un pas avant per a un computador quàntic multitasca.

Segons el professor Winfried Hensinger, que va dirigir la investigació, el nou avanç aplana el camí per a sistemes que puguen resoldre problemes complexos del món real dels quals són incapaços els millors ordinadors que tenim hui dia.

"Ara mateix tenim ordinadors quàntics amb microxips molt senzills", explica. "El que hem aconseguit ací és la capacitat de realitzar ordinadors quàntics extremadament potents capaços de resoldre alguns dels problemes més importants per a les indústries i la societat".

En l'actualitat, els ordinadors resolen els problemes de manera lineal, un càlcul cada vegada. En el regne quàntic, les partícules poden estar en dos llocs al mateix temps i els investigadors volen aprofitar aquesta propietat per a desenvolupar ordinadors capaços de realitzar múltiples càlculs alhora.

Un escull ha sigut la necessitat de transferir informació quàntica entre xips de manera ràpida i fiable: la informació es degrada i s'introdueixen errors.

Però l'equip del professor Hensinger ha aconseguit un avanç, publicat en la revista Nature Communications, que pot haver superat aqueix obstacle, informa la BBC. 


.

Creative Commons
Crónica CT
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon