Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serán VPP 740 dels 1.600 habitatges de la nova zona residencial dels Molins de Paterna


Paterna comptarà amb una nova zona residencial en el sector dels Molins amb 1.600 habitatges, 740 de les quals seran Habitatges de Protecció Pública (VPP). Els treballs d'urbanització, que es realitzen a través de Grup Bertolín, proporcionaran a aquesta àrea un total de 36.000 m² de zones verdes i 12.000 m² d'aparcament públic.

Així ho ha anunciat hui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, acompanyat pel director general de Desenvolupament de Negoci de Grup Bertolín, Antonio Piles, en una roda de premsa celebrada en aquesta zona residencial.

Sagredo ha subratllat que "la nova urbanització comptarà, a més, amb dues línies trifàsiques de mitjana tensió que provenen de l'estació de la Fira de Mostres, a una distància de 3,6 km, que permetran tancar l'anell i millorar el subministrament elèctric que s'ofereix a tota la ciutat de Paterna".

Les obres, que es recepcionaran el mes d'abril, es complementaran amb la duplicació de la línia de metro, la conversió del baixador de Santa Rita en una estació de final de línia, l'obertura de l'avinguda del Testar que connectarà amb la futura Ronda Sud de la ciutat, així com amb les noves instal·lacions projectades dins del Pla de Regeneració de Santa Rita com la Residència per a Majors, Centre de Dia, Escola d'Idiomes o el nou centre de salut.

El primer edil ha destacat, a més, que "la salut pública comença on un viu. Per això hem, planejat una nova zona residencial en el barri de Santa Rita que compta amb tots els serveis possibles i posa la mirada en una mena d'habitatge actual i sostenible, que s'emmarca dins del Pla ACTUA i consolida la consecució els objectius de l'Agenda 2030"

En aquesta futura zona residencial s'ha cedit el protagonisme al trànsit *ciclopeatonal i als espais comuns. Per aquest motiu cobra tanta importància no sols l'ampliació de les voreres, sinó el disseny d'una mena d'habitatge en la qual destaquen la il·luminació natural així com espais on fomentar la convivència veïnal.

En aquest sentit, Sagredo ha avançat que "aquesta zona es planteja sota la premissa de la sostenibilitat, amb un urbanisme més respectuós on es guanya en altura i no en expansió, ja que a través d'aquest projecte treballem per un model de ciutat amable i transitable que prioritza al vianant sobre el vehicle".

El pla urbanístic s'ha actualitzat i adaptat a les noves tendències del mercat residencial, mitjançant la col·laboració públic-privada, per a aconseguir el projecte d'urbs del futur de ciutats europees 15 minuts, en les quals es pot accedir a qualsevol tipus de servei en menys de 15 minuts.

Tal com ha explicat Antonio Piles, "Paterna compta amb una ubicació privilegiada i molt avantatjosa que ofereix nombroses possibilitats de desenvolupament urbà sostenible".

"A més del pàrquing públic, tots els habitatges comptaran amb una plaça d'estacionament pròpia subterrània, sense sobrepassar els dos nivells, gràcies a l'habilitació per part de l'Ajuntament de Paterna dels subnivells sota les zones verdes, que permeten no haver d'excavar a major profunditat", ha destacat el director general de Desenvolupament de Negoci de Grup Bertolín.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon