Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja soterra les línies d'alta tensió que travessaven els dos barrancs del municipi

  L'actuació inclou l'automatització dels transformadors i millora la qualitat del subministrament elèctric

Operaris d'Iberdrola continuen treballant en el soterrament de les torres d'alta tensió que travessen el corredor verd existent entre el Barranc de les Monges i el Barranc dels Moros, així com amb la instal·lació de la nova estesa conductora que connectarà amb els centres de transformació. Aquestes obres s'inclouen en els treballs de modernització de línies que la companyia elèctrica està duent a terme.

L'execució de l'obra consisteix en el tancament dels tres centres de transformació existents: el CT Barranco, CT Trinquet i CT Velázquez. En aquests s'ha eliminat tot el cablejat aeri que connectava amb l'interior dels centres i s'ha remodelat tota la tecnologia, amb l'automatització i actualització del cablejat de baixa tensió dels centres de transformació.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor d'Urbanisme, Teresa Pozuelo han supervisat aquest matí els treballs a l'entorn del Barranc de Moros. Raga ha valorat positivament l'actuació, 'el soterrament de línies evita l'impacte ambiental, i el rebuig de la ciutadania contrària al fet que el cablejat aeri d'alt voltatge passe prop dels seus habitatges o d'entorns urbans molt transitats, a més de la millora en el servei'. A més – ha matisat- 'aquestes torres estaven situades en un entorn patrimonial i natural molt preuat, al costat del centre històric de Riba-roja, que en els pròxims anys serà objecte d'una actuació integral en tot el Barranc'.

Els treballs s'han realitzat en diverses fases i han afectat diversos vials del municipi, com les calles Tribunal de les Aigues, Nord i Sant Antoni, en la zona del Barranc de les Monges, carrer Trinquet, en la zona del Barranc dels Moros i el carrer Senyera.

Amb el soterrament de cablejat permetrà una millora considerable de la qualitat del subministrament elèctric. A més, en cas d'avaria, el temps d'interrupció que tindria cada subministrament es redueix considerablement, gràcies al sistema de telecomandament que permet actuar sobre ells amb molta més celeritat.

El pressupost inclou diverses obres amb una inversió total de 400.000€.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon