Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja permetrà pagar taxes i els impostos municipals a través de l'aplicació bizum dels contribuents

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la incorporació dels últims avanços tecnològics per a abonar les taxes i els impostos municipals des d'enguany. El ple municipal ha donat llum verda a la proposta de l'equip de govern del PSPV per a permetre als contribuents l'ús de l'aplicació bizum a l'hora de satisfer les obligacions de pagament en els impostos municipals.

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una modificació generalitzada de les diverses taxes fiscals en vigor actualment en la localitat amb l'objectiu d'adaptar aquests textos jurídics a la nova realitat basada en sistemes més ràpids i eficients a l'hora d'abonar els pagaments mitjançant les noves fórmules. La iniciativa de l'equip de govern del PSPV ha comptat amb el suport exprés de Ciudadanos, Compromís, l'Esquerra i Podem Riba-roja Pot mentre que el Partit Popular i Vox han optat per l'abstenció.

El nou sistema que es posarà en marxa enguany consisteix en la coneguda plataforma bizum que permet l'abonament instantani de qualsevol quantitat de diners entre particulars de manera ràpida i instantània sense necessitat de recórrer als mitjans tradicionals de carregar-les en un compte bancari o mitjançant transferència. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'adapta, per primera vegada en la història, a aquesta fórmula molt popular entre els ciutadans en diverses situacions de la seua vida quotidiana.

La gestió tributària de les taxes i els impostos mitjançant el bizum s'estendrà a la totalitat d'aquests, entre ells cal destacar aquelles referides al servei de càtering social, conservatori de música i dansa, l'escoleta infantil, activitats municipals, ocupació de la via pública, llocs del Mercat Municipal, instal·lació de terrasses, drets d'examen, escola d'estiu, actuacions urbanístiques o impostos sobre vehicles o els impostos i ingressos de dret públic.

Amb la posada en marxa d'aquest nou sistema de pagament culmina un procés de modernització i digitalització de l'administració local que s'ha emprés amb la finalitat d'oferir major comoditat i eficàcia en la resolució dels tràmits i els processos administratius que han de dur a terme els ciutadans i els contribuents. Per això, s'han incorporat les noves formes de pagament i s'han realitzat les reformes tecnològiques adequades per a dur-les a terme.

A més, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha assignat una partida en els comptes econòmics d'aquest any 2023 amb un total de 25.000 euros destinat a eliminar la bretxa digital entre els propis veïns i barris del terme municipal. El pressupost d'aquest any 2023 preveu una altra partida econòmica de fins a 157.000 euros destinada a la digitalització de l'administració que pretén agilitzar el procés administratiu en tota la seua extensió.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que amb aquestes noves formes de pagament "ens adaptem plenament als sistemes tecnològics que els ciutadans i els contribuents utilitzen ja en el seu dia a dia amb l'objectiu de guanyar en eficàcia i eficiència, es tracta d'un avanç notable que ha sigut possible gràcies al treball que han realitzat els diversos departaments i àrees de l'ajuntament al llarg dels últims mesos"



  
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon