Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja estendrà la banda ampla de molt alta velocitat a 66 nuclis del terme municipal sense cobertura actual ni prevista per als pròxims anys

El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha publicat el llistat de les zones que resultaran beneficiades amb l'extensió de la banda ampla de molt alta velocitat en cadascun dels municipis d'Espanya. La iniciativa del ministeri s'inclou en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern finançat amb els denominats fons europeus Next Generation.

L'impuls d'aquest projecte respon a l'objectiu d'estendre les noves tecnologies a cadascun dels racons de tota Espanya, especialment en aquelles localitats amb majors dificultats de connexió, així com aquells llocs dins de cada localitat amb més problemes a l'hora d'utilitzar les noves tecnologies. En el cas de la Comunitat Valenciana és la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital l'encarregada de promoure la iniciativa.

El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha previst que en el cas de Riba-roja de Túria s'estendrà la cobertura a un total de 66 nuclis poblacionals en els quals, actualment, existeixen problemes per als seus veïns a l'hora de connectar-se a les noves tecnologies. D'aquesta manera, amb la posada en marxa d'aquest pla tots els veïns de Riba-roja de Túria tindran les mateixes oportunitats i accés a la informació pública.

D'aquesta manera, el projecte del ministeri està previst que es puga dur a terme sobre els 66 nuclis del terme municipal que estan qualificats, tècnicament, com a "zones blanques" en les quals, actualment, no existeix cobertura ni tampoc està prevista en els pròxims anys. Per tant, amb aquest projecte finançat per la Unió Europea es permetrà una cobertura en totes les zones del terme municipal a una molt alta velocitat.

El programa d'extensió de la banda ampla de nova generació està cofinançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) que permetrà millorar la funcionalitat i la qualitat dels serveis digitals necessaris per a la transformació digital i, d'aquesta manera, augmentar el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans, amb l'ànim de contribuir a l'èxit d'un model de creixement sostenible a través del qual estan consolidades les societats actuals modernes.

Aquest programa tecnològic té una assignació pròxima als 25 milions d'euros per al període comprés entre 2022 i 2025, que permetran proporcionar els serveis de banda ampla a 67.561 habitatges que es distribueixen, al seu torn, en els 479 municipis valencians previstos. En el cas de la província de València, està previst dur a terme aquesta iniciativa mitjançant 20.374 actuacions en unitats immobiliàries amb els 7 milions d'euros en total assignats.

A més, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha assignat una partida en els comptes econòmics d'aquest any 2023 amb un total de 25.000 euros destinat a eliminar la bretxa digital entre els propis veïns i barris del terme municipal. El pressupost d'aquest any 2023 preveu una altra partida econòmica de fins a 157.000 euros destinada a la digitalització de l'administració que pretén agilitzar el procés administratiu en tota la seua extensió.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat el caràcter "democratitzador" de la iniciativa finançada amb els fons europeus "per a poder estendre les noves tecnologies de la denominada societat de la Informació a tots els racons del nostre terme municipal ja que es tracta d'un dret fonamental per als nostres ciutadans que permetrà a qualsevol persona poder connectar-se a la xarxa sense problemes i a una velocitat alta".Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon