Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo ha presidit la Comissió Interdepartamental de Cooperación que aprova l'Estratègia Valenciana del Desenvolupament Sostenible

La Consellera destaca el valor de les aliances entre administracions i societat civil 'per a fer possible una Agenda 2030' 

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha assenyalat que l'Estratègia Valenciana del Desenvolupament Sostenible 2023-2030 "representa el full de ruta per a consolidar el canvi cap a un model de desenvolupament sostenible compromés amb l'Agenda 2030".

La consellera de Cooperació ha presidit la Comissió Interdepartamental de Cooperació, en la que també han participat la secretària autonòmica de Cooperació, Toñi Serna, la directora general, Clara Tirado, i representants de totes les conselleries.

En la sessió, s'ha aprovat l'Estratègia Valenciana de Desenvolupament Sostenible 2023-2030, un document que intenta respondre als reptes i necessitats per posar en marxa totes les eines que contribuïsquen a la transició ecològica, energètica i climàtica; a la transició tecnològica-digital; a la crisi sanitària, econòmica i de treball; a les afeccions als sectors més vulnerables; o als nous desafiaments del sistema educatiu, entre altres prioritats.

Pérez Garijo ha remarcat la feina feta durant la legislatura en matèria de cooperació, "una tasca que ens apropa un poc més a la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030".

La consellera de Cooperació ha destacat a la vegada la importància de l'Objectiu 17 que parla de les aliances entre administracions i la societat civil "unes aliances que són fonamentalment per a fer possible aquesta Agenda 2030 que blinde el futur de les generacions esdevenidores".

Estratègia Valenciana de Desenvolupament Sostenible

El full de ruta en matèria de cooperació per als pròxims anys realitza un balanç de les actuacions fetes fins ara en matèria d'Agenda 2030 i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), descriu les bases de les pròximes actuacions i defineix les prioritats, els instruments de planificació, indicadors de mesurament i pla de treball.

En aquest sentit, la consellera s'ha referit a les diferents accions que s'han anat duent a terme amb la mirada posada en la consecució dels ODS. En concret, Perez Garijo ha parlat de la constitució de l'Alt Consell Consultiu per al Desenvolupament de l'Agenda 2030, l'aprovació de la Llei de Cooperació i Desenvolupament Sostenible i la creació del primer mapa de seguiment dels ODS en la Comunitat Valenciana, "eines que s'han vist reforçades amb diferents accions de caràcter transversal i amb l'orientació del 75 % del pressupost de la Generalitat a les metes ODS", ha afirmat.

"De fet -ha continuat la consellera- hem sigut la primera comunitat autònoma que va presentar un pressupost, en 2022, alineat amb l'Agenda 2030".

Pérez Garijo ha fet al·lusió també a l'esforç pressupostari del Govern del Botànic en matèria de cooperació internacional, "uns comptes que a l'inici de la legislatura destinaven 32 milions d'euros i en 2023 dediquen prop de 72 milions, la qual cosa deixa clar l'aposta per la cooperació valenciana per a arribar al 0,7 % com a marca l'Agenda 2030".

El document aprovat també inclou un diagnòstic sobre la contribució als ODS per part de les diferents accions de les conselleries. Per a la consellera "aquesta avaluació ha identificat un nivell molt alt de cobertura en relació a les 169 metes que marca l'Agenda 2030, amb 153 metes impactades, la qual cosa suposa un compliment del 91 %".

Quant a les bases i prioritats de les pròximes actuacions, l'Estratègia Valenciana de Desenvolupament Sostenible 2023-2030 recull els ODS de Nacions Unides i les estratègies i plans de la Generalitat vinculats amb cadascun dels objectius.

Finalment, el document de treball inclou un sistema de seguiment i avaluació de l'Estratègia per a mesurar el grau d'avanç sobre les metes ODS i el grau d'execució de les activitats incloses. Al seu torn, s'inclou un full de ruta per a 2023 corresponent al Pla d'Acció anual.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon