Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo garanteix la cadena de custòdia del pendrive que va originar Imelsa i diu que va presentar una denúncia 'molt treballada'

   La consellera de Qualitat Democràtica i Participació, Rosa Pérez Garijo, ha negat que modificara el pendrive que va entregar a la Fiscalia Anticorrupció i pel qual es va originar la causa d'Imelsa i ha afirmat que va presentar una denúncia "molt treballada" amb "moltíssima documentació" que va corroborar i no només "un pen amb deu hores de gravació".

   Així ho ha indicat Pérez Garijo aquest dimarts en la seua declaració com a testimoni en la causa, en la qual ha assegurat que no va modificar la documentació que apareixia en el pen que li va entregar en 2014 Marcos López, l'ex-sogre de Marcos Benavent, exgerent d'Imelsa i autodenominat 'yonki dels diners', quan ella era diputada d'EUPV en la corporació provincial i consellera de l'empresa pública i va denunciar el cas.

   L'advocat de l'expresident de la Diputació i del PP de la província de València Alfonso Rus havia demanat la nul·litat del cas Imelsa en veure "manipulació" en el pendrive. No obstant açò, Pérez Garijo ha negat que modificara el contingut del pen, però ha explicat que, abans d'entregar-lo a la Fiscalia, va avisar per seguretat" a qui era fiscal Anticorrupció Vicente Torres que tenia eixa documentació i que l'anava a corroborar, quan va acudir a presentar una altra denúncia per un altre cas de corrupció.

   "Sabia que tenia una bomba", ha apuntat, i ha insistit que en el pendrive hi havia més documentació a més de les gravacions, com algunes adjudicacions, de les quals es va cerciorar que s'havien produït demanant documentació.

   També ha explicat que es va reunir diverses vegades amb López, en ocasions al costat del seu assessor i en altres al costat de la persona que li va presentar l'ex-sogre --que era l'ex-secretari general d'Esquerra Republicana del País Valencià Agustí Cerdà-- prèviament a entregar la documentació.

   Segons Garijo, López no els va entregar el pendrive en la primera reunió, i aquest els anava explicant que tenia "una cosa molt grossa". La consellera ha explicat que va haver-hi moments en què no li va donar veracitat, ja que sabia que López era l'ex-sogre de Benavent i, en aquell moment, la imatge que tenia de l'ara conegut com 'yonki dels diners' era "diferent".

   De fet, en declaracions posteriors als mitjans, ha precisat que López va tardar un temps a convéncer-se d'anar a denunciar davant Fiscalia i que, al principi, l'ex-sogre no volia que se sabera que va ser ell qui li va proveir la informació. A més, ha indicat que ella va acompanyar a López a Fiscalia a denunciar.

BENAVENT LI VA PROPOSAR TINDRE ASSESSOR

   I és que la consellera ha abundat que quan Benavent parlava amb ella i el seu assessor "tractava als altres com uns indecents". De fet, ha revelat que va ser el propi Benavent qui li va proposar que tinguera un assessor com a consellera d'Imelsa. De 2011 a principis de 2014 no va tindre assessor, ha assegurat, perquè li van indicar que estava havent-hi retallades de pressupost.

   Va ser aleshores quan va contractar com assessor a Josema Sanz, que va ser qui va treballar amb ella la informació i qui va acudir també a les reunions amb López. Pérez Garijo ha assenyalat que van sol·licitar la relació de llocs de treball d'Imelsa i que Benavent es mostrava partidari de donar-li-la, encara que el president de la Diputació, Alfonso Rus, es va negar. A més, ha explicat que se'ls va entregar un llistat de treballadors en l'empresa pública, però que van comprovar que no estava complet.

"RÈDIT POLÍTIC"

   No obstant açò, Benavent ha carregat contra Pérez Garijo abans de la seua declaració en el juí i l'ha acusat d'intentar traure "rèdit polític" d'açò.

   En declaracions als mitjans abans de la vista en la Ciutat de la Justícia, ha acusat la consellera de presentar la documentació "sense cap cadena de custòdia" i de "saltar-se" la "garantia judicial", així com que "va començar a filtrar perquè se li tirava el temps de les eleccions damunt", i va buscar traure "rèdit polític" d'açò.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon