Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Per sempre pobles' nova imatge de La Diputació de València , 'símbol del canvi' pel seu 210 aniversari

La Diputació de València ha presentat aquest dimarts la seua nova imatge corporativa, una identitat "concorde al canvi en la gestió impulsat en els últims anys" que, sota el lema 'Per sempre pobles', projecta en el temps "els millors valors del municipalisme".


La marca, que actualitza l'anterior de les últimes tres dècades, ha sigut presentada en un acte en Caixaforum València davant més d'un centenar d'alcaldes i alcaldesses, segons ha indicat la institució provincial en un comunicat.

El president de la institució, Toni Gaspar, ha assegurat que "no és un canvi de símbol, sinó un símbol de canvi". Gaspar ha posat en valor un projecte en el qual "per primera vegada s'ha donat veu i tot el pes de la decisió final als professionals del sector", amb l'objectiu de "assegurar la implicació dels millors dissenyadors i el millor resultat possible".

"La col·laboració entre els sectors professionals i l'administració pública és la fórmula que pot ajudar-nos a tindre institucions concordes al temps i la societat en què vivim", ha ressaltat.

Des del sector, el president de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), Ángel Martínez, ha assegurat que aquest projecte "servirà d'exemple per a futures licitacions a nivell autonòmic i nacional en la contractació de disseny" i ha indicat que altres corporacions "s'han interessat ja" en el plec de la Diputació per a renovar la seua marca.

Els socis fundadors de Atipus, l'estudi que ha completat aquest procés obert i s'ha encarregat de crear la nova imatge de l'ens provincial, han destacat "la transparència de cadascuna de les fases d'aquest camí creatiu iniciat fa quasi tres anys".

Jordi Blanch i Eduard Duch han coincidit en el pes de la tipografia en el resultat final, "un tipus de lletra creat expressament per a la Diputació i que es converteix en l'actor principal de la nova identitat". Els creatius han revelat que han estat "molt enganxats" a un projecte "que estem convençuts que projectarà la imatge de la institució cap al futur".

"Una imatge que havia de respectar el pòsit dels 210 anys d'història de la Diputació, commemorats en l'acte del Caixaforum, però també aqueix trànsit cap a una gestió moderna i eficaç que reforça el municipalisme i entén els reptes del nou segle des de l'esforç i l'esperança", ha ressaltat.

"I tot això s'ha fet des del respecte a tot el sector del disseny, des del punt de partida de la igualtat, i valorant la qualitat dels projectes", ha remarcat el president dels dissenyadors valencians.

"HOMENATGE AL MUNICIPALISME"
El nucli central de l'acte, sustentat en l'audiovisual i la música, ha tingut com a protagonistes als alcaldes i alcaldesses amb els quals cada dia treballa la Diputació, "ambaixadors del municipalisme i del 'Per sempre pobles' inspirat en el poema de l'escriptor i periodista valencià Vicent Andrés Estellés", destaca la institució.

Alguns d'aqueixos alcaldes i alcaldesses han descrit "el que significa viure en un poble" i "els vincles" de la corporació provincial amb tots ells. Seguidament, Gaspar els ha agraït "la col·laboració necessària de tots i totes per a fer la Diputació que volen els pobles i que volem les persones que la gestionem".

En aquest sentit, els ha instat a "fer front al to d'hecatombe i la pretesa deterioració de les institucions impedint el seu correcte funcionament", ja que és "responsabilitat de tots protegir les bones causes dels mals arguments, sense participar en l'estratègia del desgast que ens afebleix".

El màxim responsable provincial ha lamentat "aquests temps de policrisis en els quals hem hagut de fer front a una pandèmia, un confinament, una crisi energètica, la hiperinflació i els pitjors incendis forestals, així com danas, glòries i filomenas". No obstant això, ha considerat que cap d'aquests mals "ha sigut excusa ni impediment per a transformar una institució del segle XIX en una institució més pròxima, justa, transparent i eficient, pròpia del segle XXI".

210 ANYS D'HISTÒRIA
Els 210 anys d'història de la Diputació de València han sigut el 'leitmotiv' de l'acte celebrat en el Caixaforum davant 300 persones, la meitat d'elles responsables dels municipis de la província, al costat de caps de servei i personal de la institució i representants dels mitjans de comunicació i la societat valenciana.

Entre les autoritats presents, la delegada del Govern, Pilar Bernabé, les conselleres Gabriela Bravo, Rebeca Torró i Rosa Pérez Garijo, i un grup de diputades i diputats.

L'arrancada de la funció que ha acabat amb la presentació de la nova imatge corporativa de la Diputació ha proposat als assistents un viatge en el temps pels dos segles d'història de l'ens nascut en 1813 a l'empara de 'La Pepa', la Constitució aprovada un any abans.


* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon