Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pendents de l'acord amb EUPV, Podem i Alianza Verde afirmen anar junts a les eleccions autonòmiques

   

   Podem i Alianza Verde han segellat aquest dimarts un acord per a concórrer conjuntament a les eleccions autonòmiques del 28 de maig a la Comunitat Valenciana. Un pacte en el qual mostren la seua voluntat de confluir també en els comicis municipals i en el qual manifesten estar negociant  amb Esquerra Unida (EUPV).

   "L'objectiu és reivindicar la centralitat de la política i la importància del programa perquè els polítics han de deixar de centrar-se en les seues coses", ha explicat el candidat de Podem a la Presidència de la Generalitat, Héctor Illueca, en roda de premsa en el Teatre Micalet al costat de l'aspirant per València, Pilar Lima; la diputada en el Congrés Marisa Saavedra, i els coordinadors federal i autonòmic d'Alianza Verde, Juantxo López Uralde i Julià Álvaro.

   L'acord, basat en un compromís per l'"ecologisme polític", no defineix una proposta electoral concreta, sinó que s'elaborarà entre totes les forces que vullguen sumar-se a la candidatura. També aposta per ampliar drets i llibertats, avançar en l'agenda feminista, lluitar contra les desigualtats o aprofundir en la democràcia.

   Illueca, actual vicepresident segon de la Generalitat, ha descartat parlar sobre llistes electorals perquè "seria faltar el respecte a la ciutadania" en la situació actual. A més, ha assegurat que les negociacions amb EUPV segueixen "amb discreció" i ha descartat que hi haja "cap tipus de conversa" en el si del Consell respecte a la possibilitat de rebaixar el llistó electoral: "Ni ens preocupa ni ens ocupa".

   "Esperem que se sumen més partits: és un primer pas dins de l'objectiu de crear un bloc unitari d'esquerres", ha manifestat Lima, síndica d'Unides Podem a Les Corts, després de celebrar aquest acord de "amor i ecologisme" firmat un 14 de febrer.

   Entre els objectius de l'acord, la diputada estatal per Castelló Marisa Saavedra ha prioritzat que la transició ecològica no supose tornar al "model del 'pelotazo'" i estiga centrada en les persones, per la qual cosa ha insistit en el rebuig al macroplanta solar Magda projectada en la seua província "sense tindre en compte els seus efectes salvatges sobre el territori".

   En la mateixa línia, el coordinador federal d'Alianza Verde--fundat al juny de 2021-- ha advocat per situar el canvi climàtic en el centre de les polítiques, ara més que mai en tindre davant a "forces negacionistes que arrasaran amb qualsevol avanç ambiental".

"EL PSOE PER SI SOL NO SERÀ ALTERNATIVA"

   "Estic convençut que hi haurà un tercer govern del Botànic si els partits d'esquerres s'enforteixen, i per a això cal aprofundir en l'ecologisme perquè el PSOE per si sol no serà alternativa al PP ni en el polític ni en l'electoral", ha asseverat el seu company Julià Álvaro, qui va ser secretari autonòmic de Medi ambient i portaveu de Verds-Equo del País Valencià.

   Al marge de l'acord, de cara a la conformació d'un tercer Botànic, el vicepresident segon Héctor Illueca ha reiterat que Podem tractarà que es descarte el projecte d'ampliació del port de València i "es deixe arrere per sempre": "Aspirem al fet que la ciutadania dicte sentència i la sentència siga de mort per al Port".

   Açò sí, no ha volgut entrar en si serà una línia roja en les negociacions perquè dependrà dels vots que va aconseguir la seua formació. "Aspirem a una correlació de forces favorable al bloc d'esquerres alternatiu al PSOE perquè durant aquesta legislatura hem constatat les limitacions que suposa", ha manifestat, i ha posat com a exemple les energies renovables o la taxa turística.

ILLUECA CONFIA A APROVAR EL DECRET DE GRANS TENIDORS

   D'altra banda, preguntat pel decret de grans tenidors d'habitatge que té pendent aprovar el Consell, el també conseller del ram ha assegurat que "els equips estan treballant de valent" per a traure-ho avant, amb l'objectiu que s'aprove aquest divendres en el ple setmanal de govern.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon