Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Molts veïns i veïnes a la Crida de les Falles de Benaguasil

Les 10 comissions han eixit als carrers per a festejar l'arribada de la festa de les Falles

Les falleres majors i l'alcalde han animat a veïns i visitants a gaudir de cadascun dels actes fallers.

Benaguasil va donar ahir el tret d'eixida a les Falles 2023 amb la Crida, l'acte més especial per a tot el col·lectiu faller que va acudir a la Plaça Major per a donar la benvinguda a les festes valencianes per excel·lència, les Falles.

Acompanyat d'una gran posada d'escena, efectes de llum i ambientació musical, l'acte va donar principi amb l'arribada de les falleres majors i presidents de les deu comissions que té Benaguasil. Després d'elles i acompanyades per la presidenta de la JLF, Pepa canut, van desfilar les falleres majors del municipi, Monti Arrué i Ainhoa Gramuntell, que van ser rebudes per l'alcalde i la regidor de Festes a les portes del Consistori.

Una vegada al balcó l'alcalde Ximo Segarra va ser el primer a dirigir-se al públic. A l'esperat crit de "Benaguasil ja està en Falles", l'alcalde va convidar a tothom a gaudir de les Falles, i va agrair a les comissions l'"esforç i treball que realitzen tot l'any per a mantindre viva la il·lusió per les festes josefinas".

Per la seua part Monti i Ainhoa van encendre la flama de la festa fallera amb un emocionat discurs conjunt en el qual van animar a tots els fallers i falleres a viure en unió i harmonia unes falles especials i a mantindre les deu comissions la tradició heretada dels nostres avantpassats i la passió per les Falles.

Ainhoa va fer una crida a tots els xiquets, "present i futur de la festa més meravellosa del món", i els va demanar que "es posen a punt per a traure al carrer les il·lusions i els somnis de tot l'any per a gaudir intensament de tot el que envolta a aquesta festa".

Per la seua part en la seua intervenció, Monti va animar a les comissions a "mostrar a quants ens visiten perquè han vingut al millor poble faller" i davant l'arribada imminent del mes de març els va convocar a viure la festa i a mostrar l'"orgull que suposa ser part d'aquesta gran família fallera".

Ambdues van finalitzar el discurs demanant a totes les comissions alçar la veu per a proclamar ben alt i clar que visquen les Falles i Benaguasil.

Després de cantar els himnes de la Comunitat Valenciana i d'Espanya, es va disparar un castell de focs artificials que va posar el fermall d'or a l'acte.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon