Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria presenta la ruta i memorial 'IP31. La força del record és la capacitat d'estimar'


Està dedicada a les víctimes del franquisme durant la Guerra Civil, la repressió i la dictadura

L'Ajuntament de Llíria ha donat a conéixer hui la ruta i memorial "IP31. La força del record és la capacitat d'estimar" de l'artista Rafael Tormo. Este projecte de la Regidoria de Memòria Democràtica està dedicat a les víctimes del franquisme durant la Guerra Civil, la repressió i la dictadura.

A més, ha comptat amb la col·laboració dels investigadors Joan Josep Adrià, Paco Rozalén, Miquel Sánchez, Miquel Fernández i Manolo Sánchez, l'IES Camp de Túria, l'Associació de Familiars i Víctimes del Franquisme del Cementeri de Llíria, i amb el treball de la ceramista Eugenia Boscà, i el realitzador audiovisual Marc Martínez.

La ruta ofereix un recorregut des de Ca la Vila fins al cementeri municipal, amb tòtems dotats de codis QR que enllacen a vídeos que recullen testimoniatges d'investigadors i divulgadors sobre la matèria, i de familiars de les víctimes.

Igualment, s'ha inaugurat un memorial al cementeri dedicat a les víctimes, en este acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde Joanma Miguel i la regidora de Memòria Democràtica, Consuelo Morató. El monument inclou també un herbari de plantes.

Este projecte explora el relat històric a través de la memòria col·lectiva i una perspectiva artística que ofereix una experiència sensitiva.

La responsable municipal, Consuelo Morató, ha assenyalat que esta iniciativa "pretén dignificar la memòria de les víctimes en un merescut acte de reparació pública i justícia democràtica, al mateix temps que acosta la nostra història més recent a les generacions més joves".

Presentación ruta y memorial
Presentación ruta y memorial

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon