Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria inverteix prop de 250.000 € en la rehabilitació de l'entrada al cementeri municipal


En esta actuació també ha construït un total de 340 nous nínxols


L'Ajuntament de Llíria ha dut a terme diferents actuacions de reforma i millora al cementeri municipal. En total, ha invertit 247.499 euros en l'adequació de l'edifici d'accés al recinte i la construcció de 340 nous nínxols. Este projecte ha comptat amb una subvenció de la Diputació de València.

 D'una banda, s'ha executat la rehabilitació de l'edifici d'accés principal al cementeri, amb una intervenció completa en la seua coberta inclinada. S'ha desmuntat l'estructura existent, a causa del seu deteriorat estat, i s'ha substituït per una que respecta l'estil constructiu tradicional, amb la seua estructura de fusta i de teula corba. A més, s'ha eliminat el fals sostre que existia, element impropi de la construcció, que impossibilitava veure en tota la seua extensió i bellesa l'esmentada coberta.

De la mateixa manera, els treballs han servit per a recuperar l'òcul que existia en la seua façana principal i que ara, des de l'interior de l'edifici, pot contemplar-se igual que tot l'entramat estructural de fusta interior com va ser originalment construït. També s'ha procedit a la reconstrucció de les cornises i ràfecs de l'edificació, mitjançant la restauració dels revestiments de façana amb pintures tradicionals per a retornar-la a la rellevància edilícia que li correspon.

Les obres també han inclòs el condicionament d'un espai d'atenció a la ciutadania en l'entrada i el pintat de tota esta zona.

340 nínxols
D'altra banda, l'Ajuntament ha alçat dos mòduls de 112 nínxols a dos cares cadascun, en dos pastilles situades prop del carrer principal del cementeri, en l'illa existent entre els carrers Mare de Déu, Bon Pastor i La Sang. A més, s'ha realitzat un altre bloc de 116 nínxols prefabricats a una sola cara en la zona d'ampliació d'urbanització de la fase anterior.

La regidora responsable de l'àrea, Fina Torrijo, ha destacat que esta actuació "és una de les més importants que s'han realitzat en el cementeri en els últims anys i contribuirà a recuperar tot el valor arquitectònic de l'edifici i la seua adequada conservació, al mateix temps que dona resposta a les necessitats que havien sorgit quant a nous nínxols".

Finalment, Torrijo ha anunciat que "s'ha procedit a licitar una segona fase d'actuació en el cementeri que comprén la rehabilitació del mur del carrer del Remei". 

Reforma entrada cementerio

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon