Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria esté el seu carril bici urbà i actualitza l'interurbà al parc de Sant Vicent


El nou vial ciclista unirà els nodes de connexió entre l'entorn de Sant Vicent i la carretera d'Alcublas

El carril bici urbà de Llíria es va ampliar les pròximes setmanes amb les obres de connexió entre el vial que ve del parc de Sant Vicent i finalitza al Pla de l'Arc amb el qual entra des de la carretera Alcublas. Esta connexió es realitzarà a través del carrer Censals, mitjançant una reordenació viària que inclourà la dotació d'un nou carril bici al llarg de tot el seu traçat, la incorporació de nous passos de vianants i sobre elevats amb reductors de velocitat i la reforma de les maneres de transport i aparcament.

    El regidor de Mobilitat Sostenible, Paco García, ha anunciat que els treballs s'iniciaran esta setmana i contemplaran dos zones d'actuació. "Una d'elles, interurbana, que es concreta en la renovació i millora del carril bici que va al parc de Sant Vicent des de l'entrada pel Pla de l'Arc, on s'intervindrà en algunes zones que han patit deterioració o el paviment està alçat, es repintarà la calçada i les marques viàries existents, a més, de reforçar alguna senyalística", ha explicat l'edil sobre este vial que des de la seua construcció en la dècada dels 90 no havia tingut cap treball de manteniment important.

    D'altra banda, es crearà un nou carril bici urbà al carrer Censals, que servirà de node de connexió entre els existents de Sant Vicent i la carretera d'Alcublas, on s'implementaran 4 reductors de velocitat, una plataforma a nivell de vorera per a la parada de l'autobús, 2 nous passos sobre elevats per a vianants i es pintarà tot el traçat amb el seu corresponent abalisament i senyalització.

    Per a esta doble intervenció de mobilitat urbana i interurbana, l'Ajuntament invertirà prop de 100 mil euros. Està previst que en breu s'inicien les obres d'execució del nou carril bici i de manteniment de l'existent.

    L'edil Paco García ha assenyalat que l'objectiu és "aconseguir un model de ciutat de qualitat, saludable, dinàmica econòmicament, sostenible, segura i accessible, alhora que es fomenta l'ús diari de la bicicleta".

    En estos moments, la ciutat de Llíria compta amb una àmplia xarxa comarcal de carrils bici amb connexió amb Marines-Olocau, Bétera, Acublas, Vilamarxant, Benissanó-Benaguasil, la Pobla de Vallbona i Casinos. "Amb esta actuació i el desenvolupament del Pla Director de la Bicicleta, es pretén donar connectivitat als itineraris ja existents, per a garantir la possibilitat de desplaçament per tota la xarxa ciclista", ha comentat el regidor de Mobilitat Sostenible. 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal