Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les obres de reparació urgent del col·lector de Mandor a l'Eliana començaren en gener

Les obres d'emergència de reparació del col·lector del barranc de Mandor ja han començat. L'objectiu de les actuacions, finançades pel Govern d'Espanya a través del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco), tenen com a fi reparar els danys ocasionats pel fort temporal de pluja del passat mes de novembre i recuperar, al més prompte possible, la funcionalitat d'aquesta canalització.

Les obres, que compten amb un pressupost de 500.000 euros, han arrancat el mes de gener i està previst que finalitzen l'abril vinent i serviran per a reconstruir la volta del col·lector fissurada per l'augment del cabal, retirar els abocaments i sòlids que han sigut arrossegats pel desbordament fins al llit i acabar amb el risc de despreniment i caigudes de persones en aquesta zona tan concorreguda pels veïns i veïnes. Concretament, es reconstruiran els murs de canalització derruïts i se'n reforçarà la resta, al mateix temps que se substituirà la volta de formigó armat per lloses alveolades de forjat pla.

El president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), Miguel Polo, ha recordat que es tracta d'una solució tan necessària com provisional en una infraestructura antiga de l'any 1976 que recull l'aigua d'escolament superficial del barranc de Mandor, aigua provinent de l'efluent de l'EDAR Camp de Túria I, excedents de reg de les comunitats de regants de Benaguasil, la Pobla de Vallbona i Llíria, així com aigua procedent de la xarxa de pluvials del nucli urbà de l'Eliana. "Estem treballant en un estudi previ per a renaturalitzar el barranc i a mitjà termini tindre un llit a cel obert", ha afirmat.

Per la seua part el primer edil, Salva Torrent, ha agraït la ràpida actuació de la CHJ per a esmenar el problema, al mateix temps que ha insistit en una solució hidràulica que recupere l'espai per a la ciutadania i es convertisca en el pulmó verd de l'Eliana.
 



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon