Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Xarxa de Governança Participativa de la Comunitat Valenciana incorpora a l'Eliana com a nou membre

#participacionciudadana #leliana

L'Ajuntament de l'Eliana s'ha adherit a la Xarxa de Governança Participativa de la Comunitat Valenciana, constituïda recentment, i que té com a objectiu impulsar i coordinar les actuacions que es desenvolupen en els diferents municipis i comarques compromesos amb la participació ciutadana, intercanviar experiències entre les administracions i proposar accions conjuntes. 

Fins hui, un total de 31 municipis formen part d'aquesta xarxa que servirà al Consistori per a compartir la seua pròpia experiència i conéixer noves eines i bones pràctiques que es desenvolupen en altres localitats. De fet, l'Eliana va ser una de les pioneres a adherir-se a aquesta xarxa després de l'acord plenari de juliol de 2022 i es planteja com un instrument de col·laboració, debat i reflexió entre la Conselleria de Participació, els municipis i les mancomunitats, entorn d'aquesta mena de polítiques locals impulsades en el territori valencià.

I és que aquestes polítiques públiques són les que fan possible la participació directa de la ciutadania en la revitalització i regeneració de la ciutat i és un requisit indispensable per a un municipi veritablement sostenible, a més de ser la millor fórmula de control de la gestió municipal. En aquest sentit, durant els últims anys, l'Ajuntament de l'Eliana ha implementat un gran nombre d'accions en aquesta matèria com els Pressupostos Participatius, un programa en el qual han participat més de 4.000 persones des de la seua posada en marxa fa 8 anys i ha impulsat desenes actuacions municipals i ha posat recentment en marxa iniciatives com l'Agenda Urbana, l'eix central de la qual ha estat basat en la participació i en la implicació de la ciutadania en la seua elaboració o Treballem Barri a Barri, on prop de 350 veïns i veïnes han pogut debatre amb els representants públics traslladant-los les seues necessitats.

En paraules del regidor de l'àrea, Jorge Pérez Comeche, "portem molts anys impulsant projectes de participació ciutadana, des del Fòrum Agenda 21 fins als renovats consells sectorials -Consell de Participació Ciutadana, de la Dona, de Sostenibilitat Ambiental o el Consell de Xiquets i Xiquetes-, demostrant una gran capacitat per a treballar amb persones de diferents orígens i perspectives per a aconseguir objectius que milloren la governança local a l'Eliana".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon