Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona estén la banda ampla a 22 nuclis sense cobertura amb fons europeus de recuperació econòmica

 El Ministeri d'Assumptes Econòmics publica les localitats beneficiàries


L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona rebrà finançament per a estendre la banda ampla a un total de 22 nuclis poblacionals que actualment manquen de cobertura digital i, per tant, no tenen accés a les noves tecnologies. Aquest projecte està inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea gràcies als Next Generation.

El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha publicat el llistat de les localitats d'Espanya que han resultat beneficiàries amb aquestes ajudes econòmiques en el programa d'Universalització d'Infraestructures Digitals per a la Cohesió de la banda ampla que en l'àmbit de la Comunitat Valeciana gestiona la conselleria de Innnovación, Universitats, Ciència i Societat Digital.

En el cas de la Pobla de Vallbona es tracta de 22 nuclis que s'han identificat, prèviament, amb la denominació de “zones blanques” per a designar aquelles localitats que manquen de qualsevol tipus de cobertura de banda ampla de nova generació ni accés a les noves tecnologies. A més, en aquestes “zones blanques” tampoc existeix ni previsió per a la seua dotació per part d'algun operador en el termini de 3 anys, sobre la base de plans d'inversió creïbles.

La província de València rebrà un total de 7 milions d'euros per a escometre un total de 20.374 actuacions en altres tantes unitats immobiliàries de manera que aquestes zones blanques puguen tindre accés a la banda ampla. Cal recordar que durant el període 2022-2025 es repartiran fins a un total de 25 milions d'euros gràcies als plans de recuperació europeus Next Generation.

Eliminar la denominada “bretxa digital” és un dels principals problemes als quals s'han d'enfrontar, actualment, moltes famílies per a efectuar i realitzar determinats tràmits i procediments administratius. Per tant, amb la posada en marxa d'aquesta iniciativa, tots els ciutadans d'una mateixa localitat tindran les mateixes oportunitats a l'hora d'efectuar els seus tràmits.
La candidata socialista a l'alcaldia de sa Pobla de Vallbona, Noemí Morales, ha subratllat “la importància de dur a terme aquesta actuació en matèria de noves tecnologies en la nostra localitat i que permetrà eliminar, definitivament, la bretxa digital entre les persones per motius econòmics o socials i que, d'aquesta manera, podran efectuar els seus tràmits i procediments”.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon