Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La parcel·la de la ITV de Riba-roja s'adjudica per 4’7 milions, amb obligació d'edificar en 4 anys

Segons el govern municipal es tracta d'evitar especulació, per eixa raó limita l'edificació als QUATRE anys

El ple municipal rubrica la venda dels terrenys municipals a una mercantil privada després de véncer el conveni que es va signar l'any 1988 per a albergar el servei de la Inspecció de vehicles

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat l'adjudicació d'una parcel·la de 15.833 metres quadrats de titularitat municipal situada en el polígon El Oliveral per un import de 4’7 milions d'euros. La parcel·la alienada alberga, actualment, el servei de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) en virtut de l'acord que l'any 1988 es va signar entre l'ajuntament i la Generalitat Valenciana.

El ple municipal del passat mes de maig de 2022 va adoptar l'acord de no prorrogar la cessió dels terrenys a l'administració autonòmica dels terrenys de la ITV i obliga al desmantellament de les instal·lacions amb un termini màxim fixat el pròxim 31 de març de 2024. L'acord de l'alienació afavorida pel govern del PSPV ha comptat amb el suport, a més, de Compromís, Ciutadans i l’Esquerra i l'abstenció del Partit Popular, Vox i Podem Riba-roja Pot.

L'acord de cessió dels terrenys va ser rubricat entre totes dues parts –Ajuntament de Riba-roja de Túria i Seguretat i Promoció Industrial (Sepiva)- al maig de 1988 i en ell s'establia una vigència de 33 anys per un bé de propietat municipal qualificat com a sòl urbà industrial edificable, segons la nomenclatura de la referència cadastral. L'ajuntament ha oferit a la Generalitat Valenciana altres terrenys en una zona industrial per a continuar amb la prestació d'aquest servei.

El plec de condicions elaborat per a la venda dels terrenys establia l'obligació del futur adjudicatari d'edificar la parcel·la en un màxim de 4 anys amb l'objectiu principal d'evitar qualsevol possible especulació urbanística. D'aquesta manera, el nou propietari dels terrenys haurà de realitzar una actuació en la parcel·la per a adaptar-la a l'activitat econòmica que el mateix puga dur a terme en el futur en el termini de temps fixat en el conveni.

Cal recordar que els 33 anys previstos en el conveni per a la finalització de la cessió dels terrenys van concloure el passat 20 de maig de 2021, si bé el termini per al desmantellament es va ampliar fins al pròxim 31 de març de 2024 després de la sol·licitud de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), si bé la Generalitat sol·licitava un termini major consistent en altres quatre anys més, és a dir, fins a maig de l'exercici de 2025.

La negativa a ampliar el conveni de cessió dels terrenys de la ITV està basada en diversos informes municipals en els quals es defensa la decisió a la vista de la conjuntura econòmica actual, amb un increment de l'activitat en els polígons industrials de Riba-roja de Túria, tant en la construcció de les naus com en els instruments de qualitat ambiental, d'acord amb les estadístiques com les sol·licituds d'obres i activitats, així com la densitat del trànsit rodat.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria defensa, a més, aquesta mesura en la necessitat de regular el mercat del sòl mitjançant la venda de parcel·les en sòl industrial que permeten la implantació de noves empreses i la creació de llocs de treball amb la citada parcel·la urbana per a ús industrial i terciari en el Oliveral. Un altre informe de la Prefectura de la Policia Local argüeix el trasllat de la ITV “a una zona on es donen unes condicions més concordes que garantisquen una òptima seguretat viària als conductors i als altres usuaris de la via”.

L'empresa adjudicatària dels terrenys està alineada amb alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com la garantia d'accedir a una energia assequible, segura, sostenible i moderna, construir infraestructures basades en la resiliència, promoure la industrialització sostenible i fomentar la innovació i, finalment, es compromet a l'adopció de les mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

El Departament de Foment Econòmic de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria defensa la recuperació “necessària” i “convenient” del citat immoble situat en ple polígon industrial del Oliveral, al costat de les principals vies de comunicació com l'AP7 i la Nacional III, en constatar-se la falta de parcel·les destinades a un ús industrial o de la logística. D'aquesta manera, l'ajuntament considera que els terrenys es podrien destinar, principalment, a empreses “pioneres en tecnologia i innovació que puguen generar ocupació de qualitat i riquesa en la localitat”.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que es tracta d'una operació urbanística “històrica per al nostre municipi que permet la venda d'una parcel·la per un preu raonable que redundarà en el benefici general, amb la creació d'ocupació i riquesa, les arques municipals ingressen 4’7 milions d'euros i, al mateix temps, potenciem la innovació i la competitivitat de les empreses situades en els polígons; cal remarcar, també, que el servei de la ITV continuarà en altres terrenys que s'han oferit a l'IVACE”.Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal