Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mesa d’Agricultura de la Mancomunitat Camp de Túria busca atraure a la joventut i conscienciar sobre el consum

La Mancomunitat Camp de Túria ha celebrat aquest matí la segona Mesa d'Agricultura que va nàixer arran d'escoltar les necessitats de la comarca a través del Pacte Territorial d'Ocupació. Després de fer balanç de les activitats que s'han desenvolupat en els últims mesos com la campanya de suport a les cooperatives de la comarca, lupes d'actualitat sobre temes d'importància per al sector o el treball de diagnòstic que s'està fent al costat de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), s'ha donat veu a totes les persones que han participat per a continuar ajudant al sector.

La reunió, que ha comptat amb la participació de 12 entitats i organismes relacionats amb el món agrari a la comarca, ha sigut inaugurada per la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda. "Hem viscut anys molt durs amb una pandèmia que ha posat de manifest que el nostre camp i els nostres cultius són vitals per al bon desenvolupament de la nostra societat. Camp de Túria és una comarca rica en agricultura, en camps i en agricultors i agricultores", ha indicat la presidenta. "Tenim per davant molts reptes als quals enfrontar-nos, però sense cap dubte, treballant tots junts arribarem més forts a la línia de meta", ha afegit Celda.

Les intervencions han deixat de manifest que és necessari donar una visió atractiva del camp a la joventut perquè emprenguen o formen part de les cooperatives. És necessària posar en marxa una campanya de conscienciació del consum, fomentant valors diferenciadors i informant la persona consumidora sobre els valors diferencials del producte de la comarca. També s'ha parlat de la necessitat de revaloritzar l'agricultura en els instituts de la comarca, a través de l'orientació.

Les persones assistents també han apostat per la realització de campanyes de sensibilització de cooperatives; afavorir l'associacionisme per a aconseguir preus justos i la possibilitat de celebrar fires o mercats comarcals per a donar a conèixer els productes del territori.

En definitiva, es tracta d'objectius com professionalitzar el sector, fer que l'agricultura siga un sector atractiu per a les noves generacions, portar la formació fins on faça falta perquè es conega i es valore al sector agrari com es mereix i aconseguir unir a tots els actors implicats per a entre tots junts fer més fort Camp de Túria.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon