Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Llei Trans també canvia el Codi Civil per eliminar 'mare' i 'pare' i incloure 'persones' o 'progenitor gestant'

La Llei Trans aprovada aquest dijous en el Congrés inclou una reforma del Codi Civil per a substituir "mare", "pares", "dona" o "home", per "persones", "progenitors" o "progenitor gestant".

Així ho recull la norma en la seua disposició final primera, en la qual es modifica el Codi Civil, segons assenyala l'exposició de motius del text, per a implementar un "llenguatge inclusiu" i possibilitar, afegint termes com a "pare o progenitor no gestant", que s'incloga a "les parelles de dones i parelles d'homes quan un dels membres siga un home trans amb capacitat de gestar" en procediments com la filiació no matrimonial.

D'aquesta manera, els termes "pares", "mare" o "pare", sense cap afegit, desapareixeran del Codi Civil, de manera que, en el cas que únicament hi haja mare, el terme emprat serà "mare o progenitor gestant" i en el cas dels homes, apareixerà "pare o progenitor no gestant".

Per exemple, l'article del Codi Civil sobre "paternitat i la filiació", que actualment recull que "El pare i la mare, encara que no ostenten la pàtria potestat, estan obligats a vetlar pels fills menors i a prestar-los aliments"; es modificarà per a recollir que "Encara que no ostenten la pàtria potestat, tots dos progenitors estan obligats a vetlar pels fills menors i a prestar-los aliments".

També hi haurà canvis en el relacionat amb el matrimoni. "L'home i la dona tenen dret a contraure matrimoni conforme a les disposicions d'aquest Codi", és la redacció actual, que es modificarà quan entre en vigor la Llei Trans per a recollir que "Tota persona té dret a contraure matrimoni conforme a les disposicions d'aquest Codi".

De la mateixa manera, es recull que el text relatiu a la filiacion no matrimonial es modifica perquè reculla, en el seu primer punt, que aquesta es podrà dur a terme "En el moment de la inscripció del naixement, per la declaració conforme realitzada pel pare o progenitor no gestant en el corresponent formulari oficial a què es refereix la legislació del Registre Civil" o en el seu cinqué punt que es pot realitzar "Respecte de la mare o progenitor gestant, quan es faça constar la seua filiació en la inscripció de naixement practicada dins de termini, d'acord amb el que es disposa en la Llei del Registre Civil".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon