Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La ITV de Gandia serà la central operativa de SITVAL la nova empresa pública valenciana

 L'estació d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de la localitat valenciana de Gandia serà la central operativa de la nova empresa pública Societat Valenciana d'ITV S.A, Sitval.

Així ho ha anunciat aquest dissabte el conseller d'Economia, Rafa Climent, durant una visita, acompanyat del director general de Sitval, Josep Albert, a l'estació d'ITV de Gandia per a conéixer el protocol de traspàs del servei d'ITV de l'actual concessionària a la gestió directa, segons ha informat la Generalitat.

Segons Climent, aquesta elecció permetrà a la ITV de Gandia convertir-se en "el centre neuràlgic de comunicacions de la xarxa d'estacions d'ITV" en la Comunitat Valenciana, composta en l'actualitat per 25 centres i que s'ampliarà amb la creació d'altres 12 amb l'objectiu de "que els ciutadans compten amb una estació fixa o mòbil d'ITV a menys de 30 quilòmetres del seu lloc de residència".

El conseller i Albert han acompanyat als tècnics del Ivace que s'han acudit a la visita per a realitzar les actuacions pertinents per a donar compliment a la clàusula 29 del Plec de Clàusules Administratives Particulars.

Entre les actuacions que s'han desenvolupat, destacar la presa de lectura dels comptadors d'aigua i subministrament elèctric i la inspecció simulada d'un vehicle com a mostra representativa en el qual s'ha pogut comprovar el correcte funcionament del servei una vegada conclosa la gestió indirecta.

Així mateix, s'ha procedit al lliurament de la documentació pertinent a la persona que ostentarà l'adreça tècnica d'aquesta estació d'ITV, que compta amb un total de cinc línies d'inspecció per a tota mena de vehicles i té associades dues unitats mòbils: una per a vehicles lleugers i una altra per a ciclomotors i vehicles agrícoles.

Finalitzades les accions, Rafael Climent ha assegurat que "tot s'ha desenvolupat satisfactòriament" i que els tècnics han pogut comprovar que les instal·lacions es troben en les condicions adequades per a poder prestar el servei d'ITV a partir del pròxim dilluns.

Aquestes actuacions s'han dut a terme també aquest dissabte en els centres d'ITV d'Alcoi, Benidorm, Ondara, Ontinyent, Torrevella, Utiel, Villena, Vinaròs i Xàtiva, que han permanen tancats durant la jornada, mentre que les estacions d'Oriola i Redovà han obert hui amb normalitat.

Gestió directa de les ITV des del dilluns

Dilluns que ve totes aquestes estacions estaran operatives i prestaran el servei per primera vegada en règim de gestió directa.

Aquest mateix procediment es repetirà dissabte que ve, 4 de març, en els centres d'ITV d'Alacant, Alzira, Castelló, Catarroja, Elx, Llíria, Massalfassar, Riba-roja de Túria, Sagunt-Port de Sagunt, Sant Antoni de Benaixeve, València-Campanar, València-Vara de Quart i Vila-real, la data de finalització de la qual de la concessió és el 3 de març de 2023.

Segons recorda la Generalitat, des del passat 1 de gener de 2023, les tarifes d'ITV en la Comunitat s'han reduït un 20% per la supressió de la prova de sonometría, un "important objectiu que ens hem marcat i aconseguit i que està redundant directament en benefici de les persones usuàries del servei d'ITV", ha ressaltat el conseller.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon