Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat instal·la 141 caixers en poblacions que no tenien servei bancari afectant a 73.000 persones

La Generalitat ha instal·lat 141 caixers en poblacions de la Comunitat Valenciana que no tenien servei bancari, una acció que ha beneficiat a quasi 73.000 persones que no disposaven d'aquest servei essencial i que han pogut "eixir de l'exclusió financera".

Per províncies, la iniciativa ha beneficiat a més de 13.000 persones a Castelló amb la instal·lació de 54 caixers; més de 48.000 a la província de València amb la posada en marxa de 65 caixers, així com a prop de 12.000 persones a Alacant, amb 22 caixers, ha detallat Presidència en un comunicat. La Generalitat ha destinat a aquest programa un total de huit milions d'euros.

La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Rodríguez, ha subratllat que aquesta iniciativa, "essencial per a moltes poblacions, ha marcat un abans i després en la lluita contra la despoblació en la Comunitat Valenciana". "Gràcies a la instal·lació d'aquests caixers, els habitants d'aquests municipis puguen accedir a serveis financers bàsics, alguna cosa que resulta imprescindible per a qualsevol persona", ha afegit.

El Consell ha ampliat la instal·lació de caixers automàtics que s'havia dut a terme fins al moment a altres sis nuclis de població de la Comunitat Valenciana que recentment s'havien quedat sense servei financer.

Es tracta de les poblacions de Barxeta, L'Énova, La Barraca d'Aigües Vives (Alzira), Forn de Alcedo (València), El Romaní (Sollana), totes elles a la província de València, i Benafigos a la comarca castellonenca de l'Alt Maestrat.

"Amb l'actuació en aquests sis municipis queda completament finalitzat el mapa de lluita contra l'exclusió financera en la Comunitat Valenciana amb 141 caixers instal·lats. Cap població que haja sol·licitat aquest servei a la Generalitat s'ha quedat fora", ha assenyalat Segarra en la reunió celebrada amb els representants d'aqueixos municipis, en la qual es va acordar la fórmula perquè pogueren acollir-se al pla d'instal·lació de caixers automàtics. "Hem solucionat un tema que és molt important en els municipis de l'interior", ha afegit.

130 MUNICIPIS


Mitjançant l'acord aconseguit amb CaixaBank, el Consell ha culminat la instal·lació i posada en marxa de 141 caixers automàtics en 130 poblacions de la Comunitat.

A la província de Castelló s'han instal·lat caixers en les poblacions d'Aín, l'Alcúdia de Veo, Ares del Maestrat, Benafigos, Castellfort, Xiva de Morella (Morella), Eslida, Herbers, La Jana, La Mata de Morella, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, Santa Magdalena de Polpís, Serratella, Sant Rafael del Rio, Tírig, la Todolella, Vilar de Canes, Venda de Sant Antonio (Cabanes), Villores, Sorita, Algímia d'Almonesir, Almedíxer, Aranyel, Argeleta, Aiòder, Begís, Benafer, Castellnou, Caudiel, Chovar, Cirat, Cortes d'Arenós, Sant Vicent de Piedrahita (Cortes d'Arenós), Espadella, Fanzara, les Fonts d'Aiòder, Geldo, Lludient, Matet, Montant, Pina de Moltalgrao, la Pobla d'Arenós, Sot de Ferrer, Teresa, Toga, Toràs, el Toro, Torre-xiva, la Vall d'Almonesir, Vallibona, Vilanova de la Reina i Sucaina.

Els municipis de la província de València les poblacions beneficiades són Barxeta, L'Énova, La Barraca d'Aigües Vives (Alzira), Forn de Alcedo (València), El Romani (Sollana), Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algar del Palància, Algímia d'Alfara, Barx, Bellús, Benissuera, Fortaleny, Gàtova, Petrés, Quart de les Valls, Torres Torres, Cases de Bárcena (València), Benifaraig (València), Borboto (València), Poble Nou (València), Almoines, Benicolet, Benirredrà, Bufali, Carrícola, Guadasséquies, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo, Palmera, Palomar, Pinet, el Real de Gandia, Salem, Benaixeve, Beneixida, Benicull de Xúquer, Benimuslem, Calles, Castielfabib, Cerdà, Xera, Xulilla, Cortes de Pallars, Xalans, Cotes, Dosaigües, Estubeny, Xestalgar, Granja de la Costanera, Llaurí, Llocnou d'en Fenollet, Millars, Rotglà i Corbera, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sot de Xera, Teresa de Cofrents, Torrebaixa, Vallés, Zarra, El Mareny de Barraquetes (Sueca), El Saler (València) i el Perellonet (València).

Per part seua, a les comarques d'Alacant, s'han instal·lat nous caixers a Almudaina, Alqueria d'Asnar, L'Atzúbia, Beniardà, Benigembla, Benimeli, Benasau, Murla, Fachega, Famorca, Llíber, Setla de Nunyes (Muro d'Alcoi), Quatretondeta, Ràfol d'Almúnia, Sanet i els Negrals, Vall de Laguar, El Reialenc (Crevillent), Sant Felip Neri (Crevillent), El Mundamiento (Oriola), La Matança (Oriola), El Escorratel (Oriola) i Barba-rossa (Oriola).


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon