Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Crida inaugura oficialment la Falles de Llíria 202


L'acte se celebrarà este dissabte, que tindrà com a fi de festa l'actuació de l'orquestra People Band en el pàrquing de la Cultural


Llíria ja està preparada per a viure, una vegada més, la intensitat de les festes falleres. Al mes de març, els carrers s'ompliran de l'art i l'enginy dels monuments de les sis comissions de la localitat. El protagonisme en este exercici recau en Esperanza Rubio Gregorio i Andrea Peris Expósito, fallera major i fallera major infantil de Llíria, respectivament.

Les màximes representants d'estes celebracions donaran la benvinguda a les Falles de 2023 en la Crida que se celebrarà este dissabte a les 19.00 hores a la plaça Major. Després de l'acte, l'Orquestra de Plectre "El Micalet" oferirà un concert a Ca la Vila. Com a fi de festa a esta jornada festiva, actuarà l'orquestra People Band, a partir de les 23.00 hores, al pàrquing de la Cultural.

El dia 4 de març tindrà lloc el tradicional festival de playbacks al teatre de la Unió Musical i el diumenge 5 començarà amb una trobada de batucades i a la vesprada un Remember Faller a càrrec de DJ José Coll, com a pas previ als dies festius centrals.

El dissabte 11 de març se celebrarà el divertit Tren Faller que recorrerà els carrers de la ciutat, mentre que el dia 16 es donaran a conéixer els premis als millors monuments de 2023.

La vesprada del 17 l'ocuparà la Ronda d'Albaes Falleres, i la vespra del dia gran, tindrà lloc un dels actes sempre més emotius, l'Ofrena, a la parròquia de l'Assumpció.

La festivitat de Sant Josep ofereix una de les jornades més intenses, que s'iniciarà amb una missa a l'església de Sant Francesc i, a continuació, una cercavila fins a la plaça Major, on es dispararà una mascletà. Ja a la nit, el foc consumirà els monuments, en el ritual de la cremà, que posarà el fermall perfecte a les Falles de 2023.

Així, "Llíria disfrutarà de nou de les seues festes falleres, les primeres des de la pandèmia sense cap tipus de restriccions", ha manifestat el regidor de Festes, Paco Gorrea, qui també ha convidat a tota la ciutadania "a participar en la variada programació d'actes, amb moltes novetats, que ha preparat Junta Local Fallera i l'Ajuntament".

A més, el Consistori ha publicat hui el Ban de Falles 2023 que estableix els horaris de la disparada de productes pirotècnics i revetles, entre altres qüestions.

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon