Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Crida de les Falles a València llança un crit per la pau i la esperança

La fallera major de València, Laura Mengó, ha anunciat aquest diumenge que la ciutat ja està en falles en el tradicional acte de la Crida, en el qual ha fet una anomenada a la pau i l'esperança per a totes les persones que pateixen la guerra.

Davant més de 20.000 persones que abarroten l'entorn de les Torres de Serrans, segons les estimacions de la televisió pública À Punt, les falleres han rebut les claus de la ciutat de mans de l'alcalde, Joan Ribó, i han convidat a tothom a participar en les Falles de 2023, unes festes que culminaran el 19 de març.

ANOMENADA A LA PAZ EN LA CRIDA
"Ens reunim en aquestes històriques torres per a anunciar que ja estem en Falles", ha destacat Mengó, qui ha demanat que els valors fallers facen d'aquestes festes "un model d'inclusió, solidaritat, tolerància, pluralitat i germanor".

"Una germanor que és el nostre estendard, i que volem expandir a cada lloc del món on hi ha un conflicte i impregnar així de pau cada racó. Que hui siga també una anomenada a l'esperança per a tota la bona gent que pateix la guerra. Que les nostres veus s'eleven en una sola per a fer-los arribar el nostre alé", ha assenyalat.

Per part seua, la fallera major infantil, Paula Nieto, ha assegurat que "a la lluna de València, aquestes nobles portes de Serrans eren testimoniatge de l'anar i vindre de la gent, i hui són el marc perfecte per a convidar a tothom infantil a celebrar la millor festa del món: les Falles".

Nieto s'ha mostrat segura que tots els que vinguen a gaudir d'aquesta festa s'enamoraran d'ella i faran "viatjar una miqueta de les falles a milers de països", i ha reivindicat que les xiquetes i els xiquets són "futur però també present".

ESPECTACLE PIROMUSICAL
L'espera prèvia a la Crida ha estat amenitzada per la companyia La Fam Teatre, que ha oferit un espectacle de música i efectes de llum, que ha convertit les Torres de Serrans en una pantalla gran.

Un compte arrere ha donat pas a un espectacle piromusical de 360 graus, que s'ha disparat des de darrere de les Torres de Serrans i des del riu, i al mateix temps s'han projectat vídeos sobre les pròpies torres amb imatges de les Falles altres anys.

L'encarregada de l'espectacle ha sigut Pirotècnia Valenciana, que ha llançat 90 quilos de material pirotècnic -el doble de quilos que en edicions anteriors- al ritme d'una cançó èpica, i que ha tancat amb un llançament de confeti.

DESPERTÀ I MASCLETÀ
La primera jornada fallera de 2023 ha arrancat a les 06.30 hores amb la visita de les falleres majors de València i les seues Corts d'Honor a l'Església de Sant Joan de l'Hospital per a visitar la Capella de Santa Bàrbara, patrona dels pirotècnics.

Posteriorment s'ha celebrat una "macrodespertà" pels carrers de la Pau i de Sant Vicent fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament, en la qual hi havia acreditats més de 1.600 xiquetes i xiquets i 2.350 adults.

A les 12 hores ha arrancat la XIX Entrada de Bandes de Música, un acte que es realitza des de l'any 2004 per iniciativa de la Delegació de Cultura de la Junta Central Fallera i que només es va suspendre en 2006 per inclemències meteorològiques.

El recorregut s'ha iniciat en plaça de la Verge, i ha continuat pel carrer del Micalet, la plaça de la Reina, els carrers de Sant Vicent i la Sang, i la plaça de l'Ajuntament, on després de passar davant Correus i Telefónica, ha acabat davant la façana principal de l'Ajuntament.

A les 14 hores, s'ha disparat la primera mascletà de les Falles 2023 en la plaça de l'Ajuntament, que ha sigut a càrrec de Pirotècnia Valenciana, i que ha sigut presenciada per una plaça abarrotada.

Creu Roja ha atés un total de 19 persones en l'entrada de bandes i la mascletà, la majoria d'elles per lipotímies (nou) i per crisis d'ansietat (quatre).

Informa EFE



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon