Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La ‘Carrera Árboles y Castillos’ 2023 reafirma el seu compromís amb el medi ambient


L'organització de la carrera prioritza l'ús de materials sostenibles

La 'Carrera Árboles y Castillos' celebra la seua XIII edició el pròxim cap de setmana del 4 i 5 de març de 2023. Una carrera per equips amb 9 etapes que recorrerà la comarca de Camp de Túria. El compromís amb el medi ambient resulta ineludible en un esdeveniment que fomenta l'esport i promociona el patrimoni històric i natural de la comarca.

L'esdeveniment reuneix proves d'asfalt, de muntanya i etapes combinades. Algunes més exigents que unes altres a través de recorreguts en els quals els i les corredores gaudiran de la grandesa d'una comarca situada entre dos parcs naturals: la serra Calderona i el riu Túria. És per això que, al costat del compromís de fomentar una vida activa i saludable, ha de traslladar-se el missatge de la importància de ser responsable i respectuós amb l'entorn natural que ens envolta.

La Mancomunitat Camp de Túria ha tingut en compte aquesta premissa durant l'organització de la carrera fomentant, en la mesura que siga possible, l'ús de materials sostenibles i la col·laboració amb entitats locals. D'una banda, els trofeus són medallers i medalles fetes de fusta reciclada i a més, com a senyal d'identitat de la carrera, s'obsequiarà als guanyadors amb plantes i arbres que puguen plantar en altres llocs, una tradició que es repeteix any rere any.

D'altra banda, les samarretes dels i les corredores estan fabricades amb teixits de botelles de plàstic reciclades, el marcatge de les etapes serà biodegradable: s'usaran calç, balises de tela i senyalització reutilitzables i, a més, en les taules d'avituallament es repartirà la beguda en gots de cartó i s'oferirà fruita cedida per cooperatives de la comarca.

Així mateix, abans de començar cada etapa es recordarà als i les participants que en transitar per paratges naturals està prohibit tirar embolcalls de menjar o gels durant el recorregut, així com danyar l'entorn pel qual transiten. Condició inexcusable subjecta a penalització o desqualificació de la carrera. A més, en finalitzar cada etapa, l'organització netejarà els marcatges, arreplegarà i deixarà el traçat tal com estava.

Les inscripcions es tancaran aquest dissabte 25 de febrer i s'espera gran participació. Ja s'han superat els equips inscrits en la passada edició. Per a més informació visita la pàgina web carreraarbolesycastillos.com.



 

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon