Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Juristes Valencians denuncia 'discriminació absoluta' a la Comunitat i exigeix ​​'acabar amb anys d'autogovern retallat'

Es concentren per a reclamar la recuperació del dret civil, un finançament "just" i l'avanç del Corredor Mediterrani

L'Associació de Juristes Valencians #AJV ha organitzat aquest diumenge una concentració en la plaça de la Verge de València per a denunciar la "discriminació absoluta" del Govern i el Congrés dels Diputats cap a la "agenda valenciana de necessitats socials", amb recalcament en el reconeixement del dret civil valencià per a "acabar amb anys d'autogovern retallat" de la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, desenes de persones han protestat sota el lema 'Valencians, dignitat: sí' per a exigir un finançament just, el reconeixement del dret civil valencià i l'avanç en el Corredor Mediterrani, així com per a oposar-se a la "situació molt preocupant" del Transvasament Tajo-Segura o del servei de Rodalia.

Entre els assistents, es trobaven diputats de tores les organitzacions que composen el Botànic i del govern i part de la oposició de l'Ajuntament de Val'encia

El president de Juristes Valencians, José Ramón Xirivella, ha denunciat que els valencians estan "profundament molestos" amb l'"actitud dels polítics" del Congrés dels Diputats i el Govern "respecte a l'agenda valenciana de necessitats socials". "Aquesta situació es veu agreujada des de fa set anys amb una pèrdua molt rellevant d'autogovern, després que unes sentències de l'any 2016 van anul·lar el dret civil valencià previst en l'Estatut", ha denunciat.

En aquesta mateixa línia, ha lamentat que, "des de fa tres anys, no s'ha fet res pel dret civil valencià", i ha defensat que, si s'incloguera en la reforma de l'article 49 que es tramita en aquests moments en el Congrés dels Diputats, els valencians "tindrien un dret de més família més directe i útil com altres sis CCAA d'Espanya, o seria possible fer canvis en el sistema successori actual".

Al seu judici, "encara que PSOE i PP estatals venen molt per València no estan fent prou" i "no han canviat de criteri" per a incloure el dret civil valencians en la Constitució. En aquest punt, Xirivella ha enlletgit al 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que, "després de set anys d'autogovern retallat, no estiga pressionant amb molta més energia davant del Govern".

D'altra banda, Xirivella ha criticat que en la Comunitat Valenciana "existeix un enorme dèficit d'inversió de l'Estat en la Comunitat, especialment a la província d'Alacant, amb un model financer caducat des de 2014 que no s'acaba de corregir mai; estem en una situació molt preocupant respecte a les infraestructures ferroviàries, amb una Rodalia que fan impossible poder traslladar-se al sud de la província d'Alacant i el nord de Castelló, i el Corredor Mediterrani mai acaba de concloure's".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon