Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fiscalía ve posible delito en el policía que equiparó inmigración y delincuencia

La secció especialitzada en delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València ha remés al jutjat la investigació oberta a l'ex inspector cap de la Policia Nacional a València Ricardo Ferris perquè instruïsca un procediment per un possible delicte comés en equiparar immigració amb delinqüència. Segons ha informat EFE

Segons ha informat aquest dimecres València Acull, com a promotora de la denúncia, i han confirmat que fonts de la Fiscalia Provincial, el procediment segueix el seu curs judicial després d'observar el Ministeri Públic indicis de delicte.

Diverses associacions van denunciar a Ferris per «equiparar immigració amb delinqüència i atribuir tots els delictes a les persones estrangeres».

Aquest comandament policial, que va sol·licitar el passe a segona activitat després de ser expedientat, va assegurar: «Fa uns cinc anys que no treballem amb delinqüents nacionals», al mateix temps que va fer broma en assenyalar que quan detenen a algun espanyol «en comptes de portar-lo al jutjat» haurien de traslladar-li «al centre d'espècies protegides del Saler».

Declaracions en un acte sobre immigració i ciutadania co-organitzat per Vox

Ferris va fer aquestes declaracions el passat 14 d'octubre en l'Ateneu Mercantil de València en el marc d'un acte sobre Immigració i Ciutadania organitzat per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (Denaes) i el grup parlamentari de Vox en Les Corts Valencianes.

Segons consta en la denúncia, el exinspector «va instar públicament a actuar i tirar-li nassos a la situació actual» i va afirmar: «els espanyols som un poble pacífic, però desgraciadament haurem de deixar de ser-ho».

Les entitats i plataformes socials que recolzen la denúncia van demanar a la Fiscalia contra els Delictes d'Odi que acusara aquest agent d'incitar a l'odi contra les persones estrangeres, un delicte «castigat amb una pena de presó d'un a quatre anys i multa de sis a dotze mesos».

Els denunciants van exposar en el text remés a la Fiscalia que es va presentar a Ferris abans de la seua intervenció pública «no com un particular, sinó com a inspector cap del Cos Nacional de Policia i cap de la comissaria Centre de València i assessor de tres delegats del Govern, entre altres càrrecs».


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon