Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El temporal marítim esfondra altres dos trams del pantalà del Port de Sagunt, el quart despreniment des de 2019

El pantalà del Port de Sagunt (València) ha patit en les últimes hores l'ensulsiada d'altres dos trams de la infraestructura, el quart despreniment ocorregut des de 2019 que, per a l'Autoritat Portuària de València, evidència el "mal estat" de la instal·lació.

Així ho han confirmat fonts de la APV, que han indicat que aquests trams del pantalà s'han esfondrat a causa del temporal marítim provocat per la borrasca Isaack que afecta la Comunitat Valenciana en les última hores.

La borrasca ha deixat ones de més de 3,5 metres i mar gruixuda. De fet, de matinada hi ha hagut àrees de mar molt gruixuda amb altura significativa d'ones que han superat els quatre metres, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).


Sobre els despreniments, anteriorment al fet que es produïra el primer enfonsament al desembre de 2019, l'Autoritat Portuària de València va procedir a l'abalisat de la zona per a alertar del perill existent, amb la col·locació de cinc balises a cada costat del pantalà.

Al desembre de 2019 el temporal de pluja va provocar la caiguda d'una part del pantalà. En aqueix moment la APV va anunciar que la instal·lació seria reconstruïda i, a més, s'anava a "agilitzar al màxim" el procediment per a la recuperació "integral" del moll.

Un mes després, al gener de 2020, el ple municipal de Sagunt va aprovar per unanimitat la declaració institucional presentada per tots els portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament per la qual denunciaven "l'incompliment reiterat" de la APV "per no executar el manteniment i conservació del pantalà", i van instar l'execució "immediata" de les obres urgents.

Aqueix mateix mes l'Ajuntament va reclamar a la APV que duguera a terme les obres de consolidació del pantalà després de l'esfondrament d'un altre tram de la infraestructura.

A la fi de setembre de 2022 van caure diversos trams del pantalà, en concret el 9, 10 i 11 --els que estaven en pitjor estat--, la tercera ensulsiada en la infraestructura, i va ocórrer, segons van indicar fonts de la APV, "sense necessitat de temporal, amb la mar en bon estat".

Finalment, a mitjan passat mes de novembre l'Autoritat Portuària de València (APV) va adjudicar, per tramitació d'emergència, les obres de desmantellament del tauler del Pantalà de Mineral de Sierra Menera del Port de Sagunt, una actuació que va anunciar el president de la APV, Aurelio Martínez, en el Consell d'Administració de Valenciaport del 10 de novembre i que es va concretar un dia després amb la signatura d'aquesta contractació a l'empresa SACYR Construcció, S.A.O. per un import de 5.802.053,73 euros (IVA inclòs).



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon